Akkurat slik må advarselen fra Statens vegvesen tolkes av de mange tusen bilister som har tenkt å krysse vannskillet mellom øst og vest på gummihjul i påskedagene.

— Dette er en fornuftig advarsel til bilistene, sier statsmeteorolog Oddlaug Nese til Bergens Tidende.

— Våre prognoser viser at det kommer inn et nedbørssystem søndag eller litt senere, som snø i fjellet og vind av kulings styrke, sier Nese.

Vegvesenet minner om de blandede erfaringene med tøffe høyfjellsforhold vinterstid, og om at det vil bli satt ekstra krav til sikkerheten i påsken.

— Stengning og kolonnekjøring kan derfor bli innført tidligere enn under normale trafikkforhold (andre tider på året red.anm.), skriver Vegvesenet i sitt påske-veivarsel for fjellovergangene.

I dårlig vær går det kjapt mot kolonnekjøring eller stengning av blant annet riksvei 7 Hardangervidda.

— Med maksimum 25 biler i hver kolonne kan det bli lange køer og lang ventetid ved bommene. Vi anbefaler å ta med mat og drikke i tillegg til varme klær, og med rikelig drivstoff på tanken, lyder Vegvesenets advarsel.

— Og parkeringen på vidda fra og med fredag før påske?

— Helt forbudt mellom bommene på Haugastøl og Leiro, og i nærområdene til de to bommene, også i fint vær, lyder påskevarslet fra Statens vegvesen.