Politiet ringte til mannen for å sjekke saken, da naboer varslet om skudd lørdag kveld. Han hevdet at lyden kom fra skudd avfyrt på noe han så på nettsiden Youtube. Da politiet mottok nok en melding fra folk som hadde observert mannen med hagle, valgte de å rykke ut med flere væpnete tjenestemenn.

Fengslet for skudd i boligfelt

Mannen som avfyrte skudd utenfor boligen sin i et boligfelt i Nordfjordeid i helgen, er nå varetektsfengslet.

— Mannen samtykket til varetekt og er overført Vik fengsel, sier politiadvokat Knut Broberg til bt.no.

Siktede, som er i midten av 20-årene, har forklart for politiet at han var ruset og bare hadde det litt moro.

Ifølge lensmann Vebjørn Moa i Eid innrømmer mannen de faktiske forhold og hans historie stemmer overens med andre vitners forklaringer.

— Vi har fortsatt noen avhør igjen, men har nå fått et bilde som stemmer overens med det mannen har forklart, sier Moa.

Han har hatt første arbeidsdag etter ferien i dag og vil ikke kommentere avgjørelsen om å ringe for å sjekke skyting som ble rapportert til politiet, i stedet for å rykke ut.

«En grei vurdering»

Politiet rykket ikke ut første gang de ble kontaktet lørdag om at det var avfyrt skudd i boligfeltet. De ringte mannen og sjekket om alt var i orden. Han er en kjenning av politiet.

— Ut ifra de opplysningene vi hadde på det tidspunktet, så var det en helt grei vurdering, mener politiadvokat Broberg. Han forklarer at naboen som ringte politiet hadde vært bekymret for at det hadde tilstøtt mannen noe etter å ha hørt skudd. Da politiet kontaktet mannen fikk de bekreftet at han var ok.

Ikke første gangen

Også for to uker siden ble politiet varslet om en lignende hendelse. Samme mannen skulle ha avfyrt skudd og politiet rykket ut. De undersøkte stedet og undersøkte mannens bolig. Ingen våpen ble funnet. At mannen ikke hadde tilgang på våpen ble også lagt til grunn da de lørdag kveld valgte å ta en telefon i stedet for å rykke ut.

Nå viser det seg imidlertid at mannen har hatt tilgang på våpen. Han brukte en jaktrifle som tilhører en annen person, til å skyte med.

— Hvilke konsekvenser vil det få for våpenets eier?

— Det er for tidlig å si, men etterforskningen vil gi svar på hvordan mannen fikk tilgang på riflen og hvorfor, sier Broberg.

Vold mot politiet

Mannen er nå tiltalt for brudd på våpenlovens bestemmelser og en del forhold fra tidligere, i tillegg for vold mot politiet. Pågripelsen gikk greit for seg, men i etterkant både slo og sparket han to polititjenestemenn.

— Han må regne med ubetinget fengselsstraff av ikke helt kort varighet, sier Broberg.