Dørvakten (33) ble pågrepet av politiet like etter hendelsen natt til lørdag og er siktet for legemsbeskadigelse. For norsk-tunisiske Mohamed Ali Selmi endte kvelden på Haukeland Universitetssykehus med kutt i bakhodet, blåmerker over hele kroppen og skader på det venstre øyet. Ifølge Selmi er legene usikre på om øyet noen gang vil bli helt bra igjen.

— Jeg skjønner ikke hvorfor vakten angrep meg. Nå er jeg redd for å gå ut alene, og kommer nok ikke til å gå på byen i Bergen igjen, sier han.

Startet med krangel

Norsk-tunisieren, som er selvstendig næringsdrivende og har bodd i Norge i to år, forteller at han forut for hendelsen havnet i en mindre krangel med en dørvakt på utestedet Feliz. Selmi hadde glemt å få stempel på hånden, og vakten ville ikke slippe ham inn for å hente jakken sin. Situasjonen skal ha løst seg da Selmis venn kom ut med jakken, og de to forlot utestedet sammen. På motsatt side av Ole Bulls plass skal han imidlertid ha blitt stanset av den samme vakten.

— Han tok meg i armen og slo meg i ansiktet med flat hånd. Med det samme kjente jeg noe hardt som traff meg i bakhodet, og jeg falt i bakken, sier Selmi.

Etter det BT kjenner til skal vakter fra flere av utestedene rundt Ole Bulls plass ha samarbeidet om å legge Selmi i bakken. Dørvakten som er siktet i saken, skal ha forklart at han nettopp hadde gått av vakt som dørvakt på Metro da episoden skjedde. Mannen skal ha forklart at vaktene forsøkte å kontrollere Selmi fordi han var utagerende.

Blødde mye

Selmi ble på dette tidspunktet påsatt håndjern. Liggende på bakken med hendene på ryggen, skal dørvakten fra Metro ha gått til angrep på ham og tråkket på hodet hans.

— Mannen på bakken virket bevisstløs, og han blødde mye. De andre vaktene ga beskjed om at dørvakten som tråkket på ham, måtte roe seg ned, sier et øyenvitne som ønsker å være anonym.

Mohamad Ali Selmi benekter at han handlet utagerende forut for episoden.

— Jeg var edru og skulle bare gå til drosjekøen for å komme meg hjem. Jeg ønsker å fortelle historien min fordi jeg mener det er veldig alvorlig at nettopp dørvakter gjør noe slikt. Dette ble ikke gjort av en overstadig beruset mann, men av vakter med utdannelse og offentlige godkjennelser, sier Selmi.

Han vegrer seg for å kalle hendelsen rasistisk motivert.

— Jeg har det kjempefint i Norge, folk stoler på meg, og jeg har aldri opplevd diskriminering i hverdagen. Jeg håper denne episoden ikke skyldes hudfargen min, men har store problemer med å forstå hvorfor jeg ble angrepet, sier han.

Tidligere anmeldt for vold

Etter det BT får opplyst var den siktede dørvakten gjennom to politiavhør før han ble sluppet fri i går. Dørvakten er ansatt i Bergen Vaktvesen, som trolig er landets største selskap for utleie av dørvakter.

Mannens forsvarer, Carl-Christian Gryte Hoff ønsker ikke å svare på om klienten har erkjent noe.

Etter det BT forstår fikk 33-åringen et forelegg for legemsfornærmelse i Bergen i 2005. Han skal dessuten også ha minst en anmeldelse for vold, uten at det har ført til straffereaksjoner.

Saken er så godt som ferdig etterforsket og det ventes en rask påtaleavgjørelse.

Dørvakten er godkjent som dørvakt av politiet.

— Siktelsen er nok til at vi går inn og ser på saken og vurderer om den skal få følger for hans godkjenning som ordensvakt, sier politioverbetjent Kjell Mo, fungerende leder for forvaltningsenheten ved Hordaland politidistrikt.

SKADET ØYE: Byturen fredag kveld ble langt fra som forventet for norsk-tunisiske Mohamed Ali Selmi. - Jeg håper dette ikke skyldes hudfargen min, sier Selmi som måtte sy ti sting i bakhodet etter å ha havnet i basketak med dørvakter.
Knut Egil Wang