• Vi ønsker ikke å spekulere. Men det er åpenbart noe mystisk som har skjedd, sier de tre søsknene til Unni Johnsen (59).

Mandag ettermiddag ble Unni Johnsen funnet livstruende skadd på fortauet utenfor Nina Griegs gate 4.

I går kveld satt de tre søsknene på Intensivavdelingen på Haukeland sykehus. — Det er klart dette er en belastning for oss. Vi håper bare denne saken kommer til å bli oppklart, sier broren John Arne Johnsen til bt.no.

De frykter at søsteren kan ha vært utsatt for en kriminell handling.

— Skadene er så omfattende at hun ikke kan ha klart å påføre seg dem selv, sier John Arne Johnsen.

Unni hadde en grønn og lilla sekk på ryggen da hun gikk hjem. Ingenting skal ha blitt stjålet. - Nei, det er det som er så merkelig. Hun hadde lommebok, Visa-kort og mobiltelefon på seg da hun ble funnet, sier Stein Johnsen.

Var på skolen

Unni Johnsen har jobbet ved Kunsthøgkolen i Bergen i 13 år. Hun underviser ved seksjon for keramikk, og var på vei hjem da ulykken skjedde. - Jeg traff henne på skolen. Hun var blid og virket helt normal, forteller Gitte Magnus, som deler leilighet med Unni Johnsen i Nygårdsgaten. Romvenninnen sier hun ikke har lagt merke til noe unormalt den siste tiden.

— Nei, jeg fatter ikke hva som kan ha skjedd. Vi hadde en hyggelig helg sammen. Gikk tur og var på konsert søndag kveld. Alt var som det skulle, sier Magnus til BT.

Fikk telefon

Unni Johnsen ble funnet ved 17.50-tiden mandag. - Vi fikk telefon senere på kvelden, og dro rett til Bergen neste dag. Dette er veldig skremmende, sier lillesøsteren Aud Karlsgård. Nå følger de nøye med på tilstanden til søsteren. - Hun er alvorlig kvestet. Vi får bare håpe på det beste, sier John Arne Johnson.

UFORSTÅELIG: Stein Johnsen (fra venstre), Aud Karlsgård og John Arne Johnsen skjønner ikke hva som har skjedd med søsteren, Unni Johnsen (59). Mandag ble hun funnet livstruende skadd. FOTO: EIRIK BREKKE
Eirik Brekke