Kvinnen (28) og hennes samboer (32) ble i fjor dømt til fengsel i henholdsvis tre år og tre måneder og tre og et halvt år, for blant annet å ha hatt seksuell omgang med til sammen tre unge gutter høsten 2005.

Etter at de ble dømt i tingretten, har paret giftet seg. Da saken mot dem startet i Gulating lagmannsrett i dag, nektet begge skyld etter tiltalen. Kvinnen vedgikk at hun har hatt seksuell omgang med to av guttene, i tillegg til en tredje gutt som var over den seksuelle lavalderen da det skjedde. Hun nekter imidlertid for å ha hatt samleie med guttene.

Kvinnen ga en følelsesladet forklaring for retten i dag. Hun ga uttrykk for at hun synes det er svært vanskelig å snakke om det som foregikk i parets hjem den aktuelle høsten.

— Jeg skjønner at jeg har gjort noe som har ødelagt mange liv, sa 28-åringen.

- Skjønte hva som kom til å skje

Hun forklarte at hun ble sykmeldt etter det som hadde skjedd.

— Det var fordi jeg skjønte hva som kom til å skje. Akkurat dette som skjer nå, sa kvinnen.

Saken ble avdekket i desember 2005, da en ungdom som hadde hørt om det som foregikk, kontaktet politiet.

Da politiet tok kontakt med guttene, bekreftet de at det hadde foregått seksuelle handlinger hjemme hos paret.

To av guttene var under 14 år, og har forklart seg i dommeravhør. Den tredje var over 14 år og forklarte seg derfor for politiet.

Strafferamme 21 år

Alle tre guttene har forklart at de i løpet av flere besøk hos paret har hatt seksuell omgang med kvinnen (28). Guttene har forklart at de ble servert alkohol ved besøkene, noe paret også ble dømt for i tingretten. To av dem har også forklart at både kvinnen og mannen hadde seksuell omgang med dem samtidig.

Paret er derfor tiltalt for å ha begått overgrep i fellesskap, noe som har en strafferamme på 21 års fengsel.

Mannen (32) er også tiltalt for å ha medvirket til overgrepene samboeren er tiltalt for.

32-åringen nekter for å ha hatt noen som helst seksuell omgang med guttene.

- Han styrte showet

Kvinnen har imidlertid i politiavhør forklart at mannen hadde omgang med to av guttene.

— Det er NN (32-åringen) som har stått bak og styrt hele showet, sa kvinnen i avhør i desember 2005.

I retten i dag nektet kvinnen for at denne forklaringen stemmer.

— Jeg beklager at jeg har sagt dette. Jeg er lei for at jeg har sagt at det har skjedd seksuelle ting mellom han og guttene, for det har ikke skjedd, sa 28-åringen.

Hun sa hun ble lovet å slippe ut av varetekt dersom hun forklarte seg om det guttene hadde fortalt, og at hun sa dette for å komme ut av fengsel. I tillegg skal kvinnen ifølge sin forklaring ha vært sint på samboeren, fordi han i sine avhør nektet å si noe om hennes rolle i saken.

— Jeg tenkte at det er det samme som å si at jeg er skyldig, sa kvinnen.

I RETTEN: Statsadvokat Randi Lucie Gabrielsen i samtale med forsvarerne Arild Dyngeland og Jannicke Keller-Fløystad. Bildet er tatt under tingrettsbehandlingen av saken.