Det var i juni en mann ble pågrepet ved Sparebanken Vests minibank på Sandsli. Kort tid etter ble to andre menn pågrepet.

— Vi hadde indikasjoner på at det var satt opp skimmingutstyr på banker i bergensområdet, og om morgenen varslet vi politiet og fortalte at vi hadde mistanke om at minibanken på Sandsli var påsatt slikt utstyr, sier Lars Ove Breivik, informasjonssjef i Sparebanken Vest..

— Politiet iverksatte spaning på den, og en person ble pågrepet, legger han til.

Begrepet skimming betyr at man kopierer andres betalingskort. Dette foregår ofte ved at det festes en liten kortleser over den originale kortleseren i minibanken. Denne kopierer så kortinformasjonen til dem som bruker minibanken.

500 kunder

Politiet har funnet spor etter svindelaktivitet fra søndag 15. juni til onsdag 18. juni. Fredag ble en 30 år gammel mann på ny varetektsfengslet i fire uker. Han ble tatt av politiet 18. juni. Ifølge kjennelsen har Sparebanken Vest avdekket at 1500 kort ble skimmet.

— Rundt 500 av disse tilhører våre kunder. De andre kortene tilhører personer som er kunder i andre banker. Vi har varslet våre kunder og de aktuelle bankene, sier Breivik.

- Har noen blitt økonomisk skadelidende?

— Ikke så vidt jeg vet. Noen ganger misbrukes kortene straks, andre ganger tar det mer tid, svarer Breivik.

Reiste mye

Den 30 år gamle mannen har hatt en utstrakt reisevirksomhet siden november 2013. Han har vært flere ganger i Sør-Amerika, Asia og Karibia.

Passet hans har stempel fra Brasil, Korea, Bahamas, Taiwan og USA, ifølge kjennelsen.

Det er minibanker på Wergeland, Danmarks plass, Øyrane torg i Arna og Sandsli som skal ha vært utsatt.