Lena Christensen er glad hun klarte å holde hodet kaldt på vei ut av fergen på Halhjem i dag. Da hun kom opp fra nedre bildekk i sin Ford Mondeo, kom samtidig en semitrailer fra øvre dekk og skar over i hennes kjørefelt. Den store bilen skar over i hennes felt og traff bilen med et smell.

— Jeg så hva som kom til å skje og klarte å stå på bremsen, forteller hun.

Stoppet ikke

— Det var et rimelig kraftig smell og jeg er glad jeg ikke var lenger fremme da han kom dundrende, forteller hun og mener sjåføren i traileren også må ha hørt smellen.

Men synderen stoppet ikke. Den dundret videre og forsvant mens Christensen gikk ut for å se på skaden.

Fergemannskaper og andre kom for å hjelpe. Noen mente skaden vil koste 20.000 kroner å reparere. Andre hadde merket seg hva som sto på traileren. Bilen var heldigvis i kjørbar stand slik at bømlingen kunne kjøre videre til byen.

— Må ha hørt smellen

Per Einar Jansen satt i fergekøen på land og ventet. Han hørte smellen og så Christensen parkere mens alle andre kjørte forbi henne og av fergen.

— Hele venstre fremskjerm, støtfangeren og vestre speil var ødelagt, forteller han.

- Tror du også han må ha merket smellen?

— Ja visst må han ha merket smellen. Hvis ikke bør han vurdere å bli busspassasjer i stedet, sier han.

Nå vil Christensen politianmelde saken og sende bilen på et romjulsopphold på et bilverksted.

— Det var skikkelig dårlig gjort å stikke av. Han ha merket at han kjørte på meg. Det var ikke et menneske i nærheten som ikke hørte smellen, sier hun.

- Ukjent

Svein Erik Borge, daglig leder i ISO-tank, kjenner ikke til at et kjøretøy fra hans selskap har vært i kollisjon tirsdag, og kan derfor ikke kommentere saken.

— Men hvis hun mener seg påkjørt så er det klart hun bør anmelde det, sier han til bt.no.

FERGEKAIEN: Her smalt det da Christensen skulle kjøre av fergen.
PER EINAR JANSEN