Politiet fikk i dag medhold i at den 41 år gamle mannen skal varetektsfengsles i fire uker med brev— og besøksforbud. Mannen anket på stedet.

19. mai ble 41-åringen pågrepet av politiet. Han er siktet for en fullbyrdet voldtekt 23. februar og forsøk på frihetsberøvelse 17. mai.

– Skar opp BH

Den fornærmede i voldtektssaken har forklart at 41-åringen kuttet opp BH-en hennes med kniv, og laget kutt i T-skjorten hennes. Retten har lagt særlig vekt på kuttmerker på disse plaggene, og at hun har sendt tekstmeldinger til kjæresten sin om at hun er blitt voldtatt.

41-åringen hevder samleiet var frivillig. Et vitne som var til stede har forklart at han var beruset og ikke husker noe.

Basketak på 17. mai

På 17. mai fikk 41-åringen besøk av en mann og en kvinne som han skulle tatovere. Mannen gikk først fra stedet, mens kvinnen ble igjen. Kvinnen har siden anmeldt 41-åringen og forklart at han holdt henne tilbake med makt. Kvinnen skal ha kommet seg unna ved å sparke mannen i skrittet. Etter hendelsen er det påvist kutt- og skrubbsår hos fornærmede.

Den siktede har forklart at det var kvinnen som angrep han, men retten mener dette fremstår som lite sannsynlig.

– Det fortelles veldig forskjellige versjoner av disse hendelsene. Min klient erkjenner ikke straffskyld for noe av det, sier 41-åringens forsvarer, Jan Christian Alvheim.

– Full isolasjon

Alvheim er svært kritisk til at hans klient nå har sittet over tre døgn på glattcelle uten å bli overført til andre fengslingsforhold.

– Dette er et klart regelbrudd fra politiets side, de kan bare holde ham i arresten i 48 timer. I praksis er det snakk om full isolasjon, siden han ikke kan snakke verken norsk eller engelsk. Jeg er skuffet over at dette ikke ble tatt mer hensyn til når videre fengsling ble vurdert, sier Alvheim.

Aktor Magne Kvamme Sylta vil ikke kommentere Alvheims uttalelser.

I sin kjennelse forutsetter Bergen tingrett at 41-åringen så snart som mulig blir overført til regulær varetektssoning.

Redd han stikker av

Retten frykter 41-åringen vil rømme landet fordi han risikerer lang straff og ikke noen sterk tilknytning til Norge. Det er også lagt vekt på faren for at siktede kan påvirke vitner før de er avhørt av politiet.

Ifølge aktor er det også fare for at mannen vil begå nye kriminelle handlinger hvis han slipper ut. Retten mener det ikke er nødvendig å ta stilling til dette spørsmålet nå.