• Han spurte hvor han skulle skjære meg, forklarte kvinnen i retten. Deretter skal mannen ha skåret inn fornavnet på helten sin, seriemorderen Ted Bundy, i leggen hennes.

— Han sa han skulle gjøre dette til min verste natt, forklarte kvinnen (30) i Bergen tingrett i går.

En 22 år gammel mann er tiltalt for frihetsberøvelse, grov vold og trusler mot kvinnen.

Spørsmålet retten skal ta stilling til er om det var mannen som skar inn «TED» i kvinnens høyre legg. Eller om det var kvinnen selv som gjorde det som hevn fordi han ikke ville være kjæresten hennes. Mannen nekter straffskyld.

- En fæl verden

Hendelsen skal ha skjedd natt til lørdag 3. desember i fjor. Ifølge tiltalen skal 22-åringen han først ha gitt henne flere titalls slag, hovedsakelig med flat hånd.

— Så gikk han på kjøkkenet og hentet brødkniven. Først satt han seg oppå meg og la den mot halsen min. Han sa han skulle ta livet mitt, redde meg fra en fæl verden, fortalte hun.

Kvinnen fortalte at hun var fryktelig redd og skrek.

— Han sa han ville skrive autografen sin på kroppen min, så alle kunne se hvem som hadde gjort det. Han spurte hvor han skulle skjære. Jeg svarte leggen.

Etter å ha risset inn første bokstav i navnet til den amerikanske seriemorderen Ted Bundy, vasket han foten hennes med øl, ifølge kvinnen.

— Etter den første bokstaven, satt han seg ned og fortalte hvor fælt han hadde hatt det i livet sitt. Så skrev han de siste to bokstavene.

-Det sverger jeg på

Kvinnen fortalte at hun greide å snike seg ut etter at 22-åringen la seg til å sove med armene rundt henne.

Kort tid etter dro hun på legevakten, der hun måtte sy seks sting.

Tidligere på dagen forklarte 22-åringen seg.

— Jeg har aldri slått henne, har aldri skallet henne, har aldri skåret henne med kniv. Det sverger jeg på, sa han til retten.

Et stadig tilbakevendende emne i retten var 22-åringens sterke fascinasjon for seriemorderen Ted Bundy. I retten fortalte han at han hadde sett film om seriemorderen svært mange ganger, både alene og sammen med andre.

Bundy spredte frykt i USA på 1970-tallet. Han innrømmet å ha drept 28 kvinner, men man anslår at han tok livet av et sted mellom 30 og 100 personer.

-Beundrer Bundys karisma

Ifølge venninnen siterer han stadig vekk Bundy, og skal også ha sagt at Bundy er gjenfødt i ham.

22-åringen synes politiet overdramatiserer hans interesse for Bundy.

— Jeg synes det var forferdelig det han gjorde. Men det er karismaen og selvtilliten hans blant folk jeg beundrer. Selv blir jeg svett og nervøs rundt andre.

Mannen er dømt for flere forhold, og innrømmer at han har store problemer. Han har vært innlagt på Sandviken sykehus flere ganger.

— Når jeg er edru, er jeg verdens snilleste. Men jeg har et aggresjonsproblem i fylla. Mobbing og plaging da jeg var barn har ødelagt meg. Jeg er en taper som bare er sint og bitter for det som skjedde meg, fortalte mannen.

- Vil hevne seg på meg

Jørgen Riple, 22-åringens forsvarer, mener flere forhold svekker hennes forklaring og gjør det sannsynlig at hun skar inn «TED» selv. Blant annet at ingen hørte hennes angivelig høye rop eller høy musikk denne natten, selv ikke en kvinne som sov i et rom like ved.

Forsvareren viser også til at ifølge rapport fra Legevakten var hun klar og tilsynelatende ubesværet to-tre timer senere.

22-åringens teori er at hun har skåret det selv fordi han ikke ville være kjæresten hennes.

22-åringen er også tiltalt for trusler og vold mot to andre personer.

PÅ LEGGEN: - Han sa han ville skrive autografen sin på kroppen min, såalle kunne se hvem som hadde gjort det, sa kvinnen i retten. Så skal hanifølge tiltalen ha risset inn fornavnet til Ted Bundy, helten hans, i leggenhennes. FOTO: POLITIET