— Vi liker å tenke at vi jobber i et selskap med høy etisk integritet. En hendelse som dette skaper ubehag i forhold til en slik tenkning. Men det er likevel ikke slik at det går ut over trivselen i jobben. Dette er en sak som Statoil skal ordne opp i, sier en Statoil-ansatt i Bergen som ikke ønsker å stå frem med navn.

Han sier at korrupsjonssiktelsen mot Statoil var det store samtaleemnet blant de ansatte på kontorene på Sandsli både i lunsjpausen og ellers fredag. Men ennå er det litt tidlig i prosessen til at de ansatte har dannet seg sterke meninger om denne saken, sier han.

Dag Unnar Mongstad, tillitsvalgt for NOPEF-organiserte som arbeider på installasjonene i Nordsjøen, sier at saken er for ny til at de ansatte har fått sterke følelser i forhold til den. Men han understreker at selskapet tar siktelsen fra Økokrim veldig alvorlig.

Statoil-aksjen falt hele 2,61 prosent på Oslo Børs fredag etter at Økokrims korrupsjonssiktelse mot selskapet ble kjent. Den kraftige nedgangen i kursen på Statoil-aksjene førte til at hovedindeksen på Oslo Børs gikk ned med 0,92 prosent til 151,12 poeng. Dette er den laveste notering av hovedindeksen i september. Ikke siden 27. august har den vært så lav.

Men det var ikke Økokrims siktelse alene som førte til den kraftige nedgangen i noteringen av Statoil-aksjer. Oljeprisen ble torsdag notert til sitt laveste nivå på to måneder. Dette førte til et press på oljeaksjene. Norsk Hydro gikk ned med 0,26 prosent.