I går ble 59-åringen varetektsfengslet for fire uker. Retten mener det både er fare for gjentakelse og bevisforspillelse.

Det første begrunnes med at mannen er domfelt en rekke ganger, sist i 2002 for forsøk på mordbrann og mishandling av daværende samboer. Straffen den gang ble satt til to og et halvt års fengsel.

Lav terskel

— Mannen synes å ha lav terskel for å bruke vold mot kvinner, spesielt mot dem som står ham nær. Vi mener denne saken er så grov at det er behov for fengsling for å beskytte fornærmede og vitner som politiet må avhøre, sier politiadvokat Magne Kvamme Sylta i Hordaland politidistrikt til BT.

Den siktede mannen ble pågrepet lørdag. Naboer til den fornærmede kvinnen hadde kontaktet sønnen hennes. De var bekymret for at moren hadde blitt utsatt for grov vold, ut ifra hvordan hun så ut.

- Pågikk i timevis

Bilder som politiet har tatt av kvinnen viser at hun har blåmerker flere steder på kroppen. Kvinnen har forklart at fra 22-tiden fredag kveld og frem til lørdag morgen ble hun holdt sperret inne i leiligheten. 59-åringen skal ha slått henne gjentatte ganger, og presset fingrer mot øynene hennes. Han skal også ha forsøkt å tiltvinge seg samleie med henne. Mannen skal videre ha tatt fra kvinnene klærne slik at hun ikke skulle forlate leiligheten, alt ifølge hennes forklaring.

59-åringen innrømmer at han og kvinnen kranglet natt til lørdag. Ifølge ham skal hun ha blitt sur fordi han ikke ville følge henne på legevakten. Kvinnen skal ha klaget over at hun trodde hun hadde brukket armen.

Grov mishandling

Politiet mener at denne saken må ses i sammenheng med hvordan mannen tidligere har oppført seg overfor kvinner.

I dommen fra 2002 ble han dømt for årelang mishandling av sin daværende samboer. Forholdet kulminerte i at mannen satte fyr på leiligheten da kvinnen gjorde det slutt. I dommen beskrives det som flaks at liv ikke gikk tapt.

Mishandlingen han den gangen ble dømt for har klare likhetstrekk med den han nå er siktet for.

59-åringen er i tillegg siktet for flere trusler mot politiet under en arrestasjon på nasjonaldagen i år. Han innrømmer å ha kommet med utsagnene, men hevder de ikke var alvorlig ment.