Det mener Karin S. Woldseth, stortingsrepresentant for Frp fra Hordaland.

Hun er svært kritisk til at Fylkesmannen mener at Odda kommune ikke kan klandres for at Kristiane Jacobsen (17) døde mens hun var under barnevernets omsorg.

— Noen må ta ansvaret

– Klart kommunen har gjort noe klanderverdig når dette kunne skje. Hun ble utskrevet fra institusjonen hun var på. Da måtte de ha fotfulgt henne til hun fikk et nytt tilbud, sier Woldseth, og legger til:

– Det er klart at noen må ta ansvaret, ellers blir det for lett å trekke på skuldrene og si «vi gjorde det vi kunne».

Frp-politikeren er også kritisk til Bjørgvin ungdomssenter, der 17-åringen var i halvannet år.

– At de ikke greide å holde henne på institusjonen, og at hun stadig rømte, sier vel også sitt om at institusjonen burde fått en anmerkning, sier Woldseth.

— Trist og skremmende

Kristiane Jacobsen døde av å sniffe lightergass. Tross sin unge alder hadde 17-åringen et alvorlig rusproblem.

– Vi vet at det er stadig flere ungdommer som ruser seg og rømmer, da bør institusjonene kunne bruke tvang i større utstrekning enn i dag. Dette er trist og skremmende for alle foreldre som har ungdommer med rusproblemer, og som har gitt det offentlige omsorgen for barnet sitt, sier Woldseth.

DØDE: Kristiane Jacobsen var bare 17 år gammel, og under barnevernets omsorg, da hun døde i Odda i februar. Nå har Fylkesmannen gransket dødsfallet, og kommet frem til at barnevernet i Odda ikke kan klandres for dødsfallet. Arkivfoto: Privat
KRITISK: Stortingsrepresentant Karin S. Woldseth (Frp).
Eirik Brekke