En 17-åring fra Stavanger er dømt for vold og trusler på Øvsttunsenteret på Nesttun, Vestlandets strengeste barnevernsinstitusjon.

Gutten innrømmet i retten å ha slått miljøarbeider og kastet en klappstol mot ham. Han erkjente også straffskyld for trusler mot miljøarbeideren og å ha truet en arrestforvarer på livet.

Truet med balltre

Angrepet skjedde bare én uke etter at gutten ble dømt til ti måneder fengsel i Haugesund tingrett.

Da ble 17-åringen blant annet dømt for å ha trengt seg inn på en barnevernsinstitusjon på Sveio. Utstyrt med balltre og finlandshetter, og hjulpet av to kamerater, hentet gutten ut kjæresten sin med makt. Gutten er også dømt i 2005.

— Det er klart for retten at han ikke har tatt lærdom av de straffene han her er blitt idømt, heter det i dommen.

Retten mener det er formildende at gutten har tilstått, og at han var i en vanskelig situasjon, etter å ha blitt flyttet mellom barnevernsinstitusjoner.

- Sårbar

— De straffbare handlinger må ses i sammenheng med at han har følt seg i en sårbar og noe tvunget situasjon idet han på Øvsttunsenteret hele tiden ble fulgt av en miljøterapeut, heter det i dommen.

Bergen tingrett mente derfor elleve måneder fengsel, syv av dem betinget, var en passende straff. Dommen er en fellesstraff med dommen fra Haugesund tingrett.