Det nye nettstedet ibergen.no skal åpne i god tid før Brann går på banen i Bodø søndag.

— Vi kommer til å satse veldig mye på Brann. Dersom folk føler de trenger å kjøpe avisen for å lese mer om Brann når vi har gjort oss ferdige, har vi gjort en dårlig jobb, sier redaktør Henrik Færevåg.

Den nye redaksjonen ønsker først og fremst å nå lesere mellom 18 og 34 år. I tillegg til fotball, skal det satses på kjendisstoff, næringsliv og politikk.

— Næringslivsdekningen i Bergen mangler positivitet. Jeg kommer til å være nesegrus beundrende overfor dem som ønsker å satse på noe nytt i Bergen - inntil det er bevist at det ikke er noen grunn til det. På samme måte vil jeg være tilnærmet rabiat overfor byråkrater som står i veien for folk med gode ideer. Disse vil bli eksponert, lover Færevåg.

Ifølge redaktøren vil det ikke finnes tunge kulturanalyser eller artikler om sauehold i Sogn og Fjordane på nettstedet.

— Jeg er redd det blir en mager tid for det smale. Vi skal gi folk nyheter de trenger. I stedet for å skrive hvor mange som er tatt i fartskontroll i løpet av et år, vil vi skrive «Fartskontroll i Fjøsangerveien nå!» Bergenserne kan velge mellom å få alle nyhetene gratis og ferske hos oss, eller de kan vente til i morgen og kjøpe avisen, sier Færevåg.

<b>FÆREVÅGS «LEIESOLDATER»:</b> Redaktør Henrik Færevåg har fått låne mannskap fra TV 2 Nettavisen til det nye nettstedet ibergen.no. F.v. Cathrine Holden (journalist), Asle Bentzen (journalist) og Knut Erik Hareide (vaktsjef). Redaksjonen består nå av fem fast ansatte, og fire frilansere. <br/> FOTO: ANE BØRHAUG