• Dette skal vi stanse. Nedskjæringene i eldreomsorgen kommer aldri til å bli vedtatt, sier Helga Sellevoll.

Lederen i «Kamp for de eldre» varsler stormønstring av pleietrengende eldre og pårørende den 14. oktober.

— Vi kommer til å kreve at både byrådsleder Strøm-Erichsen og ordfører Helland kommer ut på gaten og lytter til våre protester. De har en etisk plikt til å møte menneskene bak tallene, se smerten og lidelsen de påfører mange eldre i byen, sier en kampvillig Sellevoll.

Hun sier eldreaksjonen vil vurdere å politianmelde Bergen kommune hvis kuttene fører til brudd på loven om kommunehelsetjenester.- Vi kommer fra nå av til å registrere ethvert lovbrudd fra kommunens side, fastslår hun.

Hun nekter å kjøpe byrådets argumenter og begrunnelse for å legge ned 84 aldershjem-plasser. Sellevoll mener det meste av elendigheten skyldes kommunalt vanstyre.

— Bergen kommune sitter på enorme verdier som byrådet nekter å realisere. Og de har innført kjempedyre, unødvendige reformer. Den økonomiske krisen er selvforskyldt, men kan løses uten at de gamle, samfunnets aller svakeste, trenger å lide. Dette handler om politisk vilje, sier Helga Sellevoll.

— Byrådet foreslår også å avvikle ordningen med eldreombud?

— Sier du det? Vel, det betyr at vi i «Kamp for de eldre» får enda mer å gjøre. Vi kommer til å merke det i pågangen til vår krisetelefon. Men byrådet har også tidligere foreslått å avvikle eldreombudet, men uten å lykkes. Vi skal kjempe for å opprettholde ombudet også denne gang, varsler Sellevoll.