27-åringen som er siktet for drapet på Rebecca Rist, har en skade i armen som ytterligere svekker politiet sak. Det mener forsvareren, men fikk ikke medhold i retten.

— Min klient er høyrehendt og fikk et brudd i høyre albue på 90-tallet. Denne skaden, som innebar at han fikk fjernet en del av albueleddet, gjør at han fortsatt har sterkt nedsatt bevegelighet og styrke. I forhold til at han skal ha kvalt og så båret Rebecca Rist ut av leiligheten sin, som politiet hevder, er denne skaden med på å svekke politiets sak ytterligere, sier 27-åringens forsvarer, Eirik Nåmdal.

Bergen tingrett mente ikke skaden svekker mistanken mot 27-åringen.

«Retten finner det usannsynlig at dette forholdet ikke ville blitt redegjort for tidligere, dersom det var slik at armen ville umuliggjort eller i stor grad vanskeliggjort borttransportering av avdøde.Bergen tingrett mente ikke skaden svekker mistanken mot 27-åringen.», skriver Bergen tingrett i fengslingskjennelsen.

Politiet synes det framstår krampaktig at den skadede armen kommer fram nå, nesten et halvt år etter at 27-åringen ble pågrepet.

— Så lenge dette momentet kan ses i relasjon både til kvelning og borttransportering av liket, er det rart at skaden framkommer først nå. Ingen av de som har jobbet med etterforskningen av saken, har lagt merke til at 27-åringen på noen måte skal være funksjonshemmet i armen, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold.

— Det er feil at disse opplysningen ikke er kommet fram før. Skaden i armen skal være opplyst til politiet tidligere, sier Nåmdal.

Heller ikke Bergen tingrett la vekt på armskaden da de onsdag morgen behandlet spørsmålet om videre fengsling av 27-åringen. Siktede ble varetektsfengslet for fire nye uker.

Politiet sendte sin innstilling i drapssaken til Statsadvokaten fredag sist uke. Politiet anbefaler at 27-åringen tiltales for forsettlig drap. Det er Riksadvokaten som endelig avgjør om det blir reist tiltale.

— Det er ikke sikkert at avgjørelsen kommer på denne siden av sommeren, sier Krogvold.

Larsen, Bjørn Erik