— Det er helt uhørt og sjokkerende hvis de virkelig ikke rykket ut da de fikk denne meldingen. Politiet visste at min datter var i livsfare denne kvelden, sier Sigbjørn Ullestad.

Han og familien venter nå på en formell bekreftelse på at det virkelig var datteren som ble funnet død i tunnelen 23. mai.

- Hun var suicidal

Tidlig 16. mai døde Katrine Opsanger Ullestads samboer. Da faren fikk denne meldingen, kjørte han straks fra Stavanger til Bergen. Han mente det var en reell fare for at datteren, som var rusmisbruker, kunne skade seg selv eller ta en overdose.

— Jeg snakket både med politiet og ambulansepersonellet som var hos Katrine. Jeg forklarte at hun kunne være suicidal, og ba dem ta vare på henne til jeg kom.

Men da Ullestad kom frem på ettermiddagen, var datteren vekk. Ifølge faren mente politiet det ikke var fare for at hun skulle skade seg selv.

— Jeg begynte å gå rundt i Bergen - på Bystasjonen og i Nygårdsparken. Så meldte jeg henne savnet.

- Kunne varslet meg

Klokken 18.00 sendte familien et bilde av datteren på e-post til politiet. Like etter fikk Ullestad en telefon fra kammeret.

— Politiet sa at mobilen hennes hadde slått seg av klokken 18.10. Den hadde sist slått inn på en basestasjon like over Puddefjordsbroen, sier Ullestad.

Denne stasjonen dekker trolig området der kvinnen ble funnet død.

— Politiet fortalte aldri at de hadde fått melding om en ruset kvinne i dette tidsrommet. Jeg gikk jo på kryss og tvers i området hele kvelden. De kunne i det minste gitt meg beskjed om meldingen.

— Hvordan vil du beskrive politiets håndtering av meldingen?

— Det sier seg vel egentlig selv. Den var uansvarlig. Jeg reagerer på at politiet sa at melderne bare kunne gå videre. Da overtok de på en måte ansvaret for denne personen. Da burde de hjulpet henne, sier Ullestad.

OPPRØRT: Sigbjørn Ullestad reagerer sterkt på at politiet ikke rykket ut da de fikk melding om en hjelpeløs kvinne i tunnelen, der det som trolig er datteren Katrine ble funnet en uke senere.
Foto: Tomas Alf Larsen