• Vi opplever at Manger er en rolig plass, sier bensinstasjonseier Eva Karin Klausen.

Mandag kveld ble YX-bensinstasjon på Manger i Radøy ranet av en mann med kniv. Politiet pågrep en mistenkt senere på kvelden. Han sitter nå arrestert.

Trolig vil han bli fremstilt for fengslig forvaring onsdag.

— Jeg har kolleger som har opplevd ran på bensinstasjon, men det skjer jo mest i byer og sentrale strøk. Hver gang jeg hører om det, kjenner jeg en skrekk for at det kan skje meg. Vi opplever at Manger er en rolig plass. Derfor var det et sjokk at det skjedde her, sier Eva Karin Klausen, eier av bensinstasjonen.

— Mye frykt for et lite beløp

Raneren fikk med seg noen få tusen kroner og en del sigarettpakker. Politiet har funnet igjen noe av ransutbyttet.

Nå tenker Klausen mest på hun som var på jobb da ranet skjedde.

— Jeg føler fortvilelse over den frykten dette kan skape. Både for dem som jobber hos meg, og for foreldrene deres. Så mye frykt, på grunn av det jeg vil kalle et småbeløp, sier Klausen.

Kjent kriminell

Mannen som er pågrepet er i begynnelsen av tyveårene. Han har bare bodd en kort tid på Radøy, men han er ikke fra kommunen, ifølge politiet.

— Han har et rulleblad hos, og har vært borti tilsvarende forhold før, sier politioverbetjent Sigmund Erstad ved avdelingskontoret til Nordhordland lensmannsdistrikt.

Raneren brukte en sammenleggbar kniv med tagger på.

- Ikke blåøyde

— Selv om vi håpet det ikke skulle skje ran her, er vi ikke helt blåøyde. Vi har deltatt på ranskurs, rett nok ikke de siste årene. Vi har ransalarm, og et nytt og godt overvåkingssystem. I tillegg har vi gode rutiner, slik at vi ikke har store kontantbeløp liggende, sier Klausen.

FRYKT: Bensinstasjonen ble stengt etter ranet. - Det viktige nå er å ta vare på de ansatte, sier bensinstasjonseier.