Amir Payan sier at han fikk en veldig god følelse av debattredaktør Hilde Sandviks innlegg i Bergens Tidende 20. januar. Her tok Sandvik til orde for at også Bergen trenger en Abid Raja som inviterer minoritetsungdom til dialog.

Payan tok henne på ordet, og 1. februar inviterer han sammen med nettopp Abid Q. Raja til dialogmøte i Bergen. Formålet er å forebygge, slik at Bergen ikke opplever de samme opprørstilstandene som Oslo gjorde tidligere i måneden. Hakekorsgrafittien i Fyllingsdalen den siste tiden bekymrer også.

Flere invitert

Både ordføreren og politimesteren vil bli invitert til møtet. Det vil også New Page-leder Marco Elsafadi. Han er imidlertid ikke spurt ennå, men Amir Payan mener det vil gå greit.

– Marco er en god venn av meg, så jeg regner med at han gjerne stiller opp på noe slikt som dette, sier Payan.

Bystyrepolitikeren er stolt over at Israel-markeringen med tilhørende motdemonstrasjon torsdag gikk fredelig for seg.

– Det er en TV-reklame som sier noe sånt som at "vi var der det ikke skjedde". Det har ikke vært noe bråk i Bergen, men vi vil forebygge. Da Hilde Sandvik skrev at vi trengte en Abid Raja, tenkte jeg at det var midt i blinken, forteller Payan.

Utfordring

Abid Q. Raja er glad for Payans initiativ, og tar gjerne på seg rollen som møteleder. Han mener at det er viktig å skape dialog mellom ulike samfunnsaktører, siden den arenaen trengs for å skape endring. Raja har en utfordring til Bergen:

– På et tilsvarende møte i Oslo stilte byrådslederen, politimesteren og sjefredaktørene i Aftenposten og Dagbladet. Jeg forventer ikke noe mindre av Bergen! I det minste bør sjefredaktøren i Bergens Tidende og en ansvarlig redaktør i TV2 stille.

Han sier at ungdommen i Oslo savnet en ting på møtet, nemlig en FrP-politiker. Raja mener at det bør tas med i betraktningen under planleggingen av møtet i Bergen.

– Ungdommen må utfordre makten. Med makthavere til stede vil arenaen være mer fullstendig. Derfor bør også FrP stille med en representant. Da kan vi få til en meningsfylt dialog!

Scanpix