Han forteller at den avdøde bussjøren trolig reddet livet på alle sine passasjerer i sekundene før han mistet bevisstheten. — Sjåføren er en helt! Bussen var i fart da gjerningsmannen gikk til angrep på sjåføren. Fjorden ligger kloss i veien, og sjåføren klarte å få kontroll over bussen og stoppet den, slik at den ikke havnet i fjorden, sier Strømmen.

Øyenvitneskildringer beretter at gjerningsmannen kom på ved Røn, om lag 20 km før Fagernes retning Oslo. Ved Fodnesberget gikk gjerningsmannen frem og forsøkte å dra i rattet. Det kom til et kraftig basketak mellom ham og sjåføren som ytte sterk motstand. I slagsmålet som oppsto ble sjåføren hardt skadet. Han døde senere av skadene.

Etter det trafikklederen til, skal også et par av passasjerene være påført mindre skader. Da bt.no snakket med ham, satt han på en buss sammen med et tyvetalls av busspassasjerene, på vei til et katastrofesenter på Fagernes.

— Der vil passasjerene få snakke med politi, lege og krisepsykolog, forteller Strømmen. Situasjonen er fortsatt rimelig kaotisk på åstedet.

— Gjerningsmannen kom på bussen om lag ti minutter før knivstikkingen skjedde. Han er fra et asylmottak på Røn, forteller Strømmen. Det skal stå etter forholdene bra til med de om lag 40 passasjerene som var i bussen.

— De er naturligvis sjokkskadde etter denne forferdelige opplevelsen. Men de fleste virker å være ved godt mot, sier Strømmen.