— Vi har utvidet siktelsen, slik at han nå er siktet for mer enn dobbelt så mange forhold som tidligere, sier politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt.

56-åringen var tidligere siktet for 11 forhold, syv tilfeller av seksuell omgang med barn og fire forsøk på seksuell omgang. Ett av forholdene i den gamle siktelsen er juridisk likestilt med samleie. Nå er mannen altså siktet for minst 22 tilfeller av overgrep eller forsøk på overgrep.

Krever lengre fengsling

Politiet har ventet i det lengste med å utvide siktelsen.

— Vi gjør det nå fordi jeg mener det er nødvendig. Han har sittet på besøksrestriksjoner frem til nå, og vi vil kreve at han fortsatt skal gjøre det. Med nye forhold i siktelsen, vil vi argumentere for at det fortsatt er bevisforspillelsesfare, sier Kile Berg.

56-åringen fremstilles for ny varetektsfensgling mandag formiddag, og politiet vil da kreve fire nye uker med brev- og besøkskontroll.

Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere hvor eller når de nye overgrepene i siktelsen er begått, eller om siktelsen er utvidet på bakgrunn av nye bevis.

— Dette er gjort ut fra et samlet bevismateriale som vi sitter på i dag, både det som er innhentet før pågripelsen og etter. Jeg mener det er skjellig grunn til å mistenke den siktede for disse forholdene, så får vi se om dommeren på mandag vil ta stilling til det for hvert enkelt forhold, sier Kile Berg.

Pekt ut

Etter pågripelsen av den 56 år gamle bergenseren, har politiet gjennomført en rekke fotokonfrotasjoner med fornærmede i saken. I minst ett av tilfellene skal 56-åringen ha blitt pekt ut.

Den siktede 56-åringens forsvarer Tor Erling Staff er i dag i Gulating lagmannsrett i forbindelse med Hylkje-drapet, og har foreløpig ikke hatt tid til å kommentere utvidelsen av siktelsen overfor bt.no.

UTVIDET SIKTELSE: 56-åringen fra Bergen er siktet for en rekke nye overgrep.
Arkivfoto Bergens Tidende