— Han ble trukket inn i virksomheten som følge av gjeldsforpliktelser til en kreditor i Estland. Selv hevder han at han ikke har tjent penger på prostitusjon, sier advokat Rolf Knudsen.

Den 42 år gamle bygningsarbeideren sitter fortsatt i varetekt. Ifølge politiet er han en brikke i en kriminell organisasjon som siden sommeren 2003 har tjent store penger på sex-salg i Norge.

— Min klient nekter for å være medlem av en slik organisasjon. Han er ikke hovedmannen i denne historien, sier Knudsen.

Politiet stiller seg tvilende til 42-åringens gjeldsforklaring. De mener han personlig kan ha håvet inn et sekssifret beløp på sex-salget.

— Vår oppfatning er at de involverte totalt har tjent et millionbeløp på sin virksomhet, sier politiadvokat Kaare Songstad.

Millionbeløp

Den 11. januar aksjonerte politiet mot tre bordeller i Drammen og Bergen. Fire estere ble pågrepet og varetektsfengslet, siktet for hallikvirksomhet.

I begynnelsen nektet den 42 år gamle estlenderen straffskyld. Etter ha å ha sett politiets bevisbunke, endret han forklaring.

— Han har i avhør gått langt i å erkjenne forholdene han er siktet for, sier Knudsen.

Etterforskere fra Hordaland politidistrikt har avhørt en rekke prostituerte i Estland. Alle hevder de kom frivillig til Bergen, men forteller at de bare fikk beholde en tredjedel av pengene de tjente. Resten gikk til hallikene

— Vi mener vi har fått hull på en kriminell organisasjon. De mest sentrale personene er tatt, sier politiadvokat Songstad.

1000 sex-telefoner

Politiet har nå siktet nok en ester for medvirkning til hallikvirksomheten i Bergen. Vedkommende er ikke pågrepet og skal befinne seg i utlandet.

Dermed er totalt fire personer siktet i saken. I tillegg er en 22 år gammel alenemor allerede dømt til 45 dagers fengsel og sendt ut av landet.

Tre av de siktede sitter i varetekt, blant dem en 25 år gammel estisk kvinne. Hun skal ha fungert som bordellkjedens sentralborddame. I likhet med sjefen har hun lagt kortene på bordet.

— Hun innrømmer at hun formidlet kontakt mellom kunder og de prostituerte. Totalt har hun tatt imot cirka 1000 telefoner gjennom en periode på over ett år, sier sentralborddamens forsvarer, advokat Jørgen Riple.

Hver kunde skal ha betalt om lag 1500 kroner for seksuelle tjenester.

TILSTÅR: Etter syv uker i varetekt innrømmer nå en 42 år gammel ester å ha drevet storstilt hallikvirksomhet i Bergen. Faksimile fra BTs oppslag 12. januar.