Det seksuelle overgrepet skal ha skjedd mens han passet tiåringen en helg i september 2000. 49-åringen stiller seg fullstendig uforstående til anklagene mot ham, og nekter straffskyld.

Den tidligere støttekontakten er tiltalt for seksuelle overgrep mot den da ti år gamle gutten, og for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med mindreårige.

Statsadvokat Randi Gabrielsen, som er aktor i rettssaken som startet i Bergen byrett tirsdag, mener at 49-åringen brukte støttekontakt-jobben til å opparbeide seg et tillitsforhold til gutten. Deretter utnyttet han tiåringen seksuelt.

Tidligere dømt for sex-overgrep

49-åringen er tidligere funnet skyldig i sex-overgrep mot flere mindreårige gutter. I 1981 dømte Gulating lagmannsrett ham til åtte måneders fengsel, for seksuell omgang med fire gutter under 14 og 16 år.

Det store spørsmålet er hvordan denne mannen kunne bli ansatt som støttekontakt for en liten gutt. Tjenesten var i regi av sosialkontoret i guttens bydel. Det var også sosialkontoret som anmeldte 49-åringen, etter at tiåringen hadde kommet hjem fra samværet med støttekontakten og fortalt foreldrene om hva som var skjedd. Etter en omorganisering i helse— og sosialetaten, er nå støttekontakt-tjenesten flyttet over til barnevernet.

Både guttens mor og guttens bestefar vitnet i retten tirsdag. De er sjokkert over at mannen som de trodde skulle hjelpe gutten, viste seg å være en dømt sex-forbryter.

Guttens bistandsadvokat, Marianne Bergflødt, reagerer kraftig på det som er skjedd. Onsdag vil hun fremsette krav om oppreisingserstatning til fornærmede.

Den nå elleveårige gutten fikk store problemer etter overgrepet han ble utsatt for. Blant annet tok det lang tid før han klarte å få tillit til en ny støttekontakt.

Strafferamme på ti år

49-åringens forsvarer, advokat Kaj Wigum, ønsker ikke å kommentere saken.

Strafferammen for det 49-åringen er tiltalt for, er på ti års fengsel.