12 beboere ble evakuert. Fire ble sendt til legesjekk. En mann var en stund savnet, men kom til rette. Huset ble overtent — og mer og mindre totalskadet.

- Tente stearinlys på soverommet

— Brannen utviklet seg veldig fort. Jeg var våken og merket en rar lukt. Da jeg kikket ut, var brannvesen og politi allerede på stedet, sa Solveig Anyedottir, nærmeste nabo, til bt.no mens brannen fortsatt raste.

Dramatikken var stor da det begynte å brenne i firemannsboligen på Areknappen, Sotra, tirsdag morgen den 3. april i år.

— Brannen ser ut til å skyldes uaktsomhet, sier politiinspektør Tore Johan Sørland, påtaleansvarlig for brannsaken.- En kvinnelig beboer i huset har i avhør forklart at hun tente et stearinlys på soverommet og sovnet. Vi ser ikke noen annen sannsynlig forklaring på hvorfor skulle begynne å brenne på det soverommet i den leiligheten.

Ikke ferdig etterforsket

Kvinnen forklarte seg med status som mistenkt. Ifølge Sørland støtter andre vitneforklaringer opp under stearinlys-teorien.

— Det var i denne kvinnens leilighet brannen begynte, ifølge vitner.

Fem måneder etter brannen, er saken ennå ikke helt ferdig etterforsket. Blant annet mangler den endelige, kriminaltekniske rapporten fra brannstedet.

Dermed er det heller ikke avgjort om den kvinnelige beboeren vil bli siktet og eventuelt tiltalt for uaktsomhet.

— Saken kommer inn under brannvernloven, som har noen bestemmelser om uaktsomhet. Det betyr at kvinnen kan risikere en reaksjon.

Millionskader

— Dette var en stor brann, og det kunne gått langt verre. Og vi snakker om noen millioner i skader, sier Sørland.

Politijuristen opplyser at brudd på brannvernloven vanligvis straffes med bøter.

— Vi regner med at saken er ferdig etterforsket snart, sier etterforskningsleder Bjørn Hagen i Sotra-politiet.

STORBRANN: Én person var en stund savnet. Det viste seg at han ikke hadde vært i huset da brannen startet. ARKIVFOTO: 2211-tipser