To biler kolliderte i 80-sonen i nærheten av Tjeldstø i Øygarden rundt klokken ni søndag morgen.

De grå Opelen smalt inn i den parkerte Land Cruiseren, og skjøv den 12 meter bortover. Etterpå fortsatte opelen om lag 16 meter til. På ferden brakk den et tre rett av, før bilen stoppet 28 meter fra kollisjonsstedet.

Som bildene viser, er det store skader på begge bilene.

— Bilføreren må ha hatt fryktelig stor fart for å kunne forårsake slike skader, sier politibetjent Tor Nordeide til bt.nos fotograf på stedet.

Jeg tenker at de har flaks som er i live

Mistenker rus

Den 25 år gamle mannen som kjørte bilen, skal ha vært synlig ruset, og har fått førerkortet sitt beslaglagt. Sammen med ham satt en jevnaldrende kvinne.

— Både passasjer og sjåfør fraktes til sykehus for kontroll. Det er alltid fare for trykkskader ved slike ulykker, sier operasjonsleder Konrad Grindeland i Hordaland politidistrikt.

Luftambulanse ble sendt til stedet, men personene ble kjørt til Haukeland universitetssykehus i ambulansebil. Begge to kom fra ulykken med lettere skader, opplyser sykehuset.

Totalvrak

Eieren av Land Cruiseren har hytte ved fjorden like ved avkjørselen hvor han parkerte bilen før helgen.

— Jeg hørte helikopteret kom og gikk opp for å se. Jeg ante jo at det hadde skjedd noe, men jeg håpet ikke at jeg skulle se bilen min slik som den ser ut nå, sier Rolf Stølsnes til bt.no.

Bilen som kom sørover fra Bergen, har smelt inn i Stølsnes bil bakfra.

— Den ser ut som en dårlig hermetikkboks. Totalvrak, oppsummerer Stølsnes.

Må hentes hjem

Men først og fremst tenker han på personene som satt i den andre bilen.

— Jeg tenker at de har flaks som er i live. Det viktigste er at det går greit med dem.

Egentlig skulle Stølsnes startet morgenen med å trekke garn. Nå må han omprioritere, for han kommer seg ikke hjem til Åsane med denne bilen i kveld.

— Jeg må ringe noen kamerater og be dem om å hente oss.