KJARTAN HJERMANN DØHLIE

— Vi tror det skal være mulig å rekonstruere hendelsesforløpet ganske godt, sier Mjelde.

Det har vært et tungt for de ansatte i Utkilen etter kollisjonen mellom tankeren «Doris» og sjarken «Skarbak» utenfor Bud i Møre og Romsdal tirsdag kveld.

Politiet fant ikke noe galt i blodprøvene som ble tatt av mannskapet etter hendelsen. Geir Mjelde vil ikke si noe om hva som ble sagt i politiavhørene med mannskapet tirsdag kveld.

— Fredag blir det sjøforklaring i Molde. Det er den rette instansen for å få alle relevante fakta på bordet slik at vi kan komme til bunns i saken.

Mjelde forteller videre at «Doris» nå er tilbake i arbeid og på vei mot Nederland. Deler av mannskapet, blant annet kapteinen, har fått avløsning.

— Kapteinen tok det veldig tungt. Også resten av mannskapet er preget av at de har vært med på en tragisk hendelse.

— Hva kan gjøres for å hindre at noe slikt skal skje igjen?

— Kanskje Kystverket må se på regelverket for organiseringen av kysttrafikk i tungt trafikkerte områder.

Etter å ha søkt hele onsdagen uten resultater ble leteaksjonen etter fiskeren Finn Bertram Evensen (54) i går kveld offisielt avsluttet. Aksjonen er nå i regi av Nordmøre og Romsdal Politidistrikt, og er et søk etter en antatt omkommet.

FULLSTENDIG KNUST: En ansatt på IPS-terminalen i Harøysund studerer restene av sjarken «Skarbak» som kolliderte med tankeren «Doris». FOTO: KJELL HERSKEDAL, SCANPIX