– Vi vil at folk skal ta lokalene i bruk, sier Jean Christine Cena (26), som er kulturkonsulent med ansvar for utleie av kulturhuset. – Derfor vil vi ha navn som er litt mer innbydende enn «møterom» og «storsal».

Nye dørskilt

Hun viser meg rommet som ennå bare heter «Fritidsklubben».

– Her er det lyst og trivelig, med muligheter for flere typer aktiviteter, sier hun, og viser stolt frem den moderne bardisken og kjøkkenet som er installert i lokalet.

– Nå har vi endelig fått bygget om huset, sier hun.

– Derfor ønsker vi å sette nye skilt på alle dører – med helt nye navn.

Rommene det er snakk om, heter i dag «Fritidsklubben», «Amfisalen», «Storsalen», «Trim— og dansesalen», «Møterom 1» og «Møterom 2».

Kort frist

Dersom du har gode forslag til nye navn på rommene, kan du enten ringe, sende en e-post eller ta kontakt direkte med Kulturkontoret på Åsane senter. Men de må ha forslaget ditt i hende innen torsdag.

– Dere gir kort frist?

– Ja, dessverre. Vi skal markere oppussingen av Åsane kultursenter lørdag 6. desember, og vil gjerne ha på plass de nye dørskiltene innen det.

– Kan du gi noen tips for å sette i gang de små grå hos åsabuen?

– Gjerne det! Meningen er at folk skal hente forslag fra lokalsamfunnet. Både stedsnavn og dialektuttrykk kan være aktuelt – det viktigste er at det har en lokal tilknytning.

Kurtnilsensalen

– Hva med «Hararar», innskriften på runesteinen fra Vollane? Det betyr «den bevegelige» – og burde passe perfekt på en trim- og dansesal?

– Det er et godt forslag. Titler fra filmer regissert av Rasmus Breistein kan også være aktuelt.

– Storsalen kan vel ikke hete noe annet enn Kurt Nilsen? Og møterommene burde vel bli delt broderlig mellom Vinskvetten og Kvintetten?

– Hehe. Nå må du ikke ta helt av. Husk at vi også tar imot forslag fra Arna. Vi er kulturkontor for dem også!

Gavekort

Ved en tidligere ombygging ble kinosalene «Helan» og «Halvan» bygget om til Åsane kulturhus, hvor biblioteket og Åsane kulturkontor holdt til. Kulturhuset har nå fått ny hovedinngang fra andre etasje, lokalene er pusset opp og bygget om. Navneendringen fra Åsane kulturhus til Åsane kultursenter er allerede bestemt, men de trenger altså din hjelp til å sette navn på de seks rommene som kulturlivet i Åsane kan benytte seg av.

Forslag kan du sende på epost til jean.cena@bergen.kommune.no eller med sneglepost til Arna og Åsane kulturkontor, Pb. 204 Ulset, 5873 Bergen.

De beste forslagene premieres med 250 kroner – som utdeles i form av gavekort ved ditt lokale kjøpesenter (Arna eller Åsane).

Frist for å levere inn forslag er torsdag 20. november.

NAVNEKONKURRANSE: - Meningen er at folk skal hente forslag fra lokalsamfunnet, sier Jean Christine Cena - her i lokalene til fritidsklubben.
Magne Fonn Hafskor
MESTER BREISTEIN: «Jeg har aldri hatt så meget glede av å lage nogen film som denne», sa Rasmus Breistein (1890-1976) selv om sin stumfilm «Brudeferden i Hardanger» (1926), som ble rekonstruert og nyutgitt i en praktutgave av Norsk Filminstitutt i fjor. «Fante-Anne» (1920) og «Ungen» (1938) er to andre kjente filmer fra mester Breisteins hånd.
Magne Fonn Hafskor