Natt til lørdag ble en stor container full av fyrverkeri brutt opp. I den hadde Rema 1000 ved Skogskiftet i Sund kommune sin beholdning av fyrverkeri.

— Jeg anslår at de har fyrverkeri for ca 100.000 kroner, sier daglig leder, Ove Forstrønen.

Det er nok til å fylle opp en varebil. Tyvene har hatt med verktøy til å bryte opp hengelåsene og boltene som holdt containeren låst.

— Det jeg frykter nå er at varene skal bli solgt illegalt til barn og unge. Vi ber folk være på vakt, og varsle politiet hvis de blir tilbudt tyvegodset, sier Forstrønen.

Populære familiepakker

På Rema 1000 går fyrverkeriet unna som varmt hvetebrød. Men to timer før stengetid på lørdag, stenger fyrverkeriboden. Det er rett og slett tomt for varer.

— Vi skal skaffe flere varer til mandag. For oss er ikke det så stort problem. Varene er forsikret, og vi skal hente nye forsyninger. Min bekymring er barna som eventuelt kan få tak i det, sier kjøpmannen.

Det er hovedsakelig såkalte familiepakker som er stjålet.

— To typer skal folk se spesielt etter, den ene heter Kosmos og den andre er Dovre-pakken, sier Forstrønen.

Familiepakker er det som selger best før nyttårsaften.

Etterlyser vitner

Politiet ønsker kontakt med folk som kan ha observert tyvene.

— Vi tror de må ha hatt en varebil. Hvis noen har observert noe mistenkelig ber vi dem kontakte oss snarest, sier politibetjent Svein Storebø. Etterforskning er satt i gang og politiet prioriterer saken.

— Dette er grådig irriterende. Det er mye på oss nå i julen. Stress og kav og dette i tillegg, sier Forstrønen.

ADVARER: Kjøpmann Ove Forstrønen frykter stjålet fyrverkeri for 100.000 kroner kan havne på det illegale markedet. - Jeg frykter barn og unge kan få tak i det, sier Forstrønen, og ber foreldre være på vakt.<p/>FOTO: GIDSKE STARK