Det forklarte den 20 år gamle asylsøkeren i Bergen tingrett. Han er dømt til ti måneder fengsel blant annet for å ha knivstukket og truet med å drepe en bekjent. Selv hevder han det hele skjedde ved et uhell.

Knivstukket i ryggen

Det var lørdag 17. april politiet rykket ut til en leilighet på Møhlenpris. De hadde fått melding om at en mann var stukket med kniv. Han ble sendt til sykehus med et fem centimeter dypt kutt i ryggen og et kutt i hånden.

— Humoristisk brytekamp

En måned tidligere hadde 20-åringen deltatt i et bursdagsselskap i leiligheten. Han hadde lånt en skjorte og lagt igjen sin egen T-skjorte. Skjorten ble levert tilbake etter festen, men T-skjorten var ikke å oppspore.

I retten forklarte 20-åringen at han oppsøkte leiligheten for å få den tilbake. Han avviser at han hadde kniv med seg, «og hevdet at denne lå på bordet i stuen. Han forklarte at han tok opp kniven, rettet den mot fornærmede og sa i en humoristisk tone: ”la oss finne t-skjorten din homse”.»

Han forklarte videre at de to hadde en humoristisk brytekamp, der de holdt rundt hverandre, og forsøkte å vise styrke. Under dette falt de ned på sofaen og den andre ble stukket ved et uhell. I retten forklarte han at T-skjorten betydde mye for ham.

Ble ikke trodd

I retten hadde knivofferet en helt annen oppfatning av hva som skjedde. Han forklarte at den andre kom inn og sa han skulle bli med ham til Nygårdsparken. Da han nektet, tok 20-åringen frem en kniv fra jakken og stakk ham. Han fortalte at 20-åringen holdt kniven mot halsen og sa at han skulle drepe ham.

Retten tror på offeret, som ble sykmeldt i to uker, og mener uansett at den bortkomne T-skjorten ikke kunne unnskylde oppførselen.