Fire personer er lettere skadet etter en frontkollisjon like før innkjørselen til Hatlestad terrasse på Vallaheiane i ettermiddag.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 1655.

— Det kan se ut som en av bilene har kommet over i feil kjørebane, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand til bt.no.

Lange køer

Fire personer var involvert i trafikkulykken. Et ektepar i 30-årene satt i den blå Suzukien, mens et ektepar i 60-årene satt i den hvite Toyotaen. Alle airbagger i begge bilene ble utløst og bilene fikk omfattende materielle skader.

Begge parene ble kjørt bort i ambulanse etter sammenstøtet.

— De har klaget over nakkesmerter, ryggplager og slagskader, sier Lyssand til bt.no.

Glatte veier kan være årsaken til kollisjonen.

— Varm vær og regn på veibanen gjør at veiene blir spinnglatte, sier politibetjent Ottar Steinstø ved Fana politistasjon til bt.no på ulykkesstedet.

Det oppsto flere kilometer lange køer i begge retninger som følge av ulykken. I 18-tiden var disse køene så smått begynt å å få bedre flyt.

— Vi sliter til og med å få redningsbil fra Falck på plass, sa operasjonsleder Ragnar Lyssand til bt.no, rett etter ulykken.

Naboer fortviler

Flere beboere som bt.no snakket med på stedet, er svært oppgitt over det de mener er manglende trafikksikkerhet på Vallaheiene.

— Dette er den tredje ulykken i området på ett døgn. Jeg er oppvokst i her, og det skjer kollisjoner stadig vekk. Nå må det snart gjøres noe, sier Torkel Erdal (25).

Han forteller at det er mye råkjøring i området mellom Kirkebirkeland og Hatlestad, spesielt i helgene og om kveldene.

— Jeg har klaget til myndighetene og bedt dem sette ned fartsgrensen. Dette er et tettbebygd strøk og dessuten er det skolevei. Svaret jeg har fått, er at veien er trafikksikker nok som den er. Det er jo åpenbart feil. Her er mange utkjørsler og fotgjengerfelt, og det skjer påkjørsler altfor ofte, sier han.

LANGE KØER: Politiet dirigerte trafikken forbi ulykkesstedet i ettermiddag.
ANE BØRHAUG (MMS)
ANE BØRHAUG (MMS)
ANE BØRHAUG (MMS)