Taxisjåføren (31) er tiltalt for å ha voldtatt en kvinnelig drosjepassasjer og to av sine eks-kjærester. Han er også tiltalt for å ha banket opp en annen eks-kjæreste og for å ha vært voldelig mot sin mor og sin niese. 31-åringen erkjenner voldsbruken, og har delvis tilstått den ene voldtekten.

Sterke reaksjoner

Taxisjåføren ble pågrepet i juli, etter at passasjeren anmeldte ham for voldtekt. Da kom det frem at han var straffedømt fire ganger tidligere, tiltalt for voldtekt og siktet for flere voldsovergrep mot kvinner. Det vakte sterke reaksjoner at politiet til tross for dette hadde gitt mannen drosjeløyve, og politiet tok i ettertid selvkritikk på at de ikke hadde beslaglagt mannens kjøreseddel. Taxisjåføren plukket opp kvinnen på Ole Bulls plass, og skulle kjøre henne til en bydel i Ber-gen. Kvinnen har forklart til politiet at sjåføren nektet å kjøre henne hjem, og at han isteden kjørte henne til et avsidesliggende sted der han skal ha voldtatt henne. Sjåføren skal ha truet kvinnen med at "han var dømt for vold" og at "politiet betraktet ham som en farlig person", noe som gjorde henne så redd at hun ikke våget å gjøre motstand.

— Flørtet

Sjåføren hevdet i retten at han og kvinnen gjensidig flørtet med hverandre hele veien, og at det var helt frivillig fra hennes side at de hadde samleie i forsetet i taxien.

— Jeg husker ikke hvordan klærne hennes kom av, men vi lå sammen i forsetet. Det gikk for meg etter to ý tre minutter. Så kjørte vi hjem til henne, og ble sittende i bilen og prate. Jeg lurte på når hun skulle gå ut av bilen, for jeg følte meg flau over at samleiet hadde vart så kort tid, forklarte taxisjåføren.

Han hevder at han ble helt lamslått da kvinnen skal ha sagt» Du har voldtatt meg!» mens de satt i bilen.

Kvinnen skal forklare seg om forholdet i retten torsdag. ý Øynene hans blir svarte

En av 31-åringens eks-kjærester vitnet i retten onsdag. Tiltalte har erkjent å ha banket henne opp mens de var kjærester.

— Det er akkurat som om han får blackout når han blir sint. Øynene hans blir helt svarte. Så smeller det, forklarte eks-kjæresten i retten. Hun prøvde å bagatellisere forholdene i retten, til tross for at 31-åringen har erkjent å ha tatt kvelertak på henne, skallet til henne, slått og sparket henne. Kvinnen er blitt så skadet at hun måtte legges inn på sykehus. To av mishandlingene skjedde mens parets baby var i leiligheten. Voldsepisodene skjedde i forbindelse med diskusjoner rundt kvinnens rusbruk. 31-åringen ble rasende når han oppdaget at hun hadde brukt narkotika, til tross for at han selv brukte narkotika på denne tiden.

Nekter utukt

31-åringen forklarte seg også om en tredje eks-kjæreste. Han er tiltalt for å ha voldtatt hen-ne en rekke ganger i en treårsperiode, og flere av voldtektene skal ha skjedd mens jenten var un-der 16 år. Han er derfor tiltalt for utuktig omgang med en mindreårig. 31-åringen nektet for dette i retten. Han hevdet at han ikke hadde samleier med jenten før etter at hun fylte 16 år, og at alle samleiene var frivillige. Jenten skal forklare seg i torsdag.