Mandag møttes de utenfor Rema 1000 i Dreggen og fortalte om sine erfaringer med mannen.

— Natt til mandag 26. februar knuste han ruten i butikken min, og stjal tobakk for 25.000 kroner. Han tømte tippekassen for 1000 kroner. Natt til tirsdag i forrige uke brakk han opp en dør, men tok ikke så mye. Jeg ble varslet og dro til butikken. Han kom tilbake igjen senere på natten. Jeg har fått regningen på ruten, den kommer på 35.000 kroner, sier Håvard Glosvik, innehaver på Rema-butikken i Dreggen.

— Samfunnet bør betale kostnadene ved hans mange innbrudd, ettersom han får gå fritt ute. Vi som driver butikk bør få kostnadene våre dekket. For hvert innbrudd er det egenandel på 10.000 kroner, i tillegg til masse frustrasjon og manglende nattesøvn. Det er nesten sånn at det er bedre å la døren stå åpen, for da knuser han ikke vinduer, sier Åge Børsheim. Han er innehaver av Sandviken Dagligvare i Ekrengaten, som ble utsatt for tre av 49-åringens innbrudd.

— Siste gang la jeg ham i bakken og holdt ham til politiet kom, sier han.

Jostein Rolland driver Rolland Dagligvarer i Gjeble Pederssøns gate.

— På fire år var han inne hos meg syv ganger. Han brøt seg inn fem ganger og ødela døren to ganger. Det var skader for flere hundre tusen kroner. Frustrerende å se at ingenting skjer, sier Rolland.

Spar-butikken i Eikeviken i Ytre Sandviken har heller ikke gått fri.

— I kløpet av et år var han fire ganger inne hos oss. Han brøt seg inn med brekkjern og ødela for flere hundre tusen kroner. Det er noe fullstendig galt med systemet når dette skjer gang etter gang, sier Einar Rognaldsen.

Elin Kvalvågnes Larsen driver Mix-kiosken i Absalon Beyers gate.

— Han forsøkte å bryte seg inn hos meg, men jeg bor i huset og våknet, forteller hun.

Også Mulen Mat, noen hundre meter lenger unna, fikk uønsket besøk av mannen.

— Det var for tre år siden. Etter det brukte vi betydelige beløp på sikkerhetsutstyr for å verne oss. Vi kjøpte nye alarmsystemer og nye ruter, i tillegg til at vi kjøpte ekstra lys utenfor butikken, sier innehaver Kjell Pedersen.