Veskenappingen fant stedt i Gravdalsveien, mellom Daniels Rullekebab og Rema-butikken på Laksevåg.

– Vi fikk melding klokken 12.13. Tyven har nappet vesken fra kvinnen i rullator og stukket av. Han løp i retning Nygårdsbanen og opp mot Furukollen. Vi er på jakt etter ham, opplyste operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs i Hordaland politidistrikt til bt.no klokken 12.20.

Det tok ikke lang tid før jakten opphørte.

— To personer ble tatt i nærheten av Rema-butikken klokken 13:19, sier politibetjent Bjarne Floknes ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Fikk med seg alt

– Jeg skulle krysse veien da to unge menn kom imot meg. Den ene dunket borti meg, sa «unnskyld» og så sprang han av gårde med vesken min, sier Berit Havåsen mens hun tørker tårene.

85-åringen fikk ikke et godt øye på gjerningsmannen, men heldigvis fikk en forbipasserende bilist med seg alt. Han fikk varslet politiet og gitt et signalement på den mistenkte, som skal være 18-20 år og kledd i brun bukse, mørkeblå jakke og blå lue med hvit stripe rundt.

– Fryder meg – Jeg fryder meg over at han ikke fikk med seg så mye, sier Havåsen om vesken som ikke inneholdt mer enn noen hundre-lapper.

Pensjonisten kom seg raskt ned til posten på Rema-butikken der hun fikk ringt banken og sperret kontoen.

– Det er en ekkel følelse og bli ranet midt på lyse dagen, sier hun og får støtte av butikksjef på Rema, Stig Ingebrigtsen.

– Det er helt forkastelig å stjele fra en 85 år gammel dame i rullator, sier Ingebrigtsen.

Har et håp Butikksjefen kjente igjen signalementet av den mistenkte, og har et håp om at han skal finne gjerningsmannen igjen på overvåkingskameraene.

– Nå skal vi henge opp en etterlysning i butikken, og så håper vi at han blir gjenkjent, sier Ingebrigtsen.

LEIF GULLSTEIN