• Se så stor du er blitt. Sykepleier Randi Vågset Olsen peker ned på vekten som står foran Tea Sofie Gjesdal.

Jentungen nikker stolt mot Vågset Olsen når hun forteller at vekten viser 17,6 kilo. Som femåring er det bare gøy å bli veid og konstatere at man er blitt tyngre.

Det er veie— og måledag for barna i «Tatt av vinden» korttidsbarnehage på Nattlandsfjellet i Bergen.

Barna har fått beskjed om «måle» og «veie» dagen på forhånd. Derfor har Tea Sofie pyntet seg med moteriktig jakke med rysjer og paljettpynt og et dongeriskjørt med moteriktig belte i anledning begivenheten.

Hun blir derfor litt skuffet når Randi forteller at hun må ta av seg både jakken og strømpebuksen før målingen kan begynne.

Randi Vågset Olsen og Beate Nilsen har rigget seg til med vekt, målbånd og pc i barnehagens lekerom. I løpet av formiddagen skal alle de 17 barna i barnehagen bli veiet og målt.

De aller minste barna slipper med å måle høyde og vekt mens alle som fyller fem eller mer i år, må gjennom en litt mer omfattende prosedyre.

Blant annet trenger de to sykepleierne lengden på leggben og underarm på de største barna i barnehagen. De måler også hodestørrelsen og hudfolder på armen og ryggen. Morsomt synes barna det er å strekke ut armene så langt de kan slik lengden fra fingertupp til fingertupp blir registrert.