56-åringen var tydelig sliten etter å ha forklart seg for Sunnhordland tingrett i hele dag. Han vir-ket mer usikker enn i går, da dommer Jan Ivar Brønn lot Hagland i større grad fortelle sin historie. I dag ble han kjørt på konkrete og detaljerte spørsmål av aktor Eirik Stolt-Nielsen.

— Har fått skrekken

Gang på gang repeterte han hva som skjedde ulykkeskvelden. Uten å kaste noen nytt lys over de fatale sekundene før "Sleipner" gikk på grunn.

Hans forsvarer - Per Magne Strandborg - gikk i ettermiddag en ny runde på kapteinens mentale helse etter forliset.

— Kan du si mer om hvordan livssituasjonen din er?

— Det å reise med båt, der har jeg fått skrekken. Jeg unngår steder hvor det er mye folk. Og du merker jo at folk dunker i hver andre når de ser meg. "Der går han", hvisker de. Det er grusomt, sa Hagland - og gjentok det han innledet med å si i dag tidlig.

- Hukommelsestap

Strandborg ville vite om Hagland rett og slett kan ha glemt noen av detaljene fra sekundene før hurtigbåten gikk på grunn.

— Du har sagt at du så hvit sektor fra Hårskru fyr samtidig med at overstyrmann Olav Skjetne ga deg beskjed om at du var på kollisjonskurs. Det rimer jo ikke helt. Kan du rett og slett ha glemt noe?

— Det kan vel noe som har forsvunnet fra hukommelsen min, ja, medga 56-åringen.

I morgen skal overstyrmann Olav Skjetne forklare seg for retten. Det knytter seg stor spenning til hans forklaring, siden Hagland ikke hadde nye momenter å bringe på bane i dag. Fremdeles er det en gåte hvorfor "Sleipner" havnet på den fatale feilkursen.

I tillegg fortsetter HSDs advokat, Svein Aage Valen, sin eksaminasjon av Hagland i morgen tidlig. Bt.no følger begge forklaringene minutt for minutt.

Dette har skjedd onsdag

09.30-10.30: Sverre J. Hagland ble i formiddag hardt presset på ulykkesteoriene til forsvareren hans. [les mer]

09.30-10.30: - Går jeg utenfor opplever jeg at folk dytter borti hverandre, peker og kik-ker etter meg. Det er helt grusomt å oppleve. [les mer] 10.45-11.30: Sverre J. Hagland hadde antikollisjonsalarm på broen. Men han fikk aldri opplæring i å bruke den. [les mer]

11.30-12.00: Hagland har aldri deltatt i en flåteøvelse siden han var ferdig med utdan-nelsen. Bølgebegrensningene fikk han vite om ved en tilfeldighet. [les mer]

12.45-13.30: Hagland fastholder at den signifikante bølgehøyden ulykkeskvelden var innenfor den tillate meteren. [les mer]

13.45-14.30: Aktor Eirik Stolt-Nielsen forsøkte å rive i stykker ulykkesteorien til kap-tein Sverre J. Haglands forsvarer. [les mer]