• Byrådet hadde falt hvis Høyre hadde stemt mot bybanen. Dette mener partiets samferdselspolitiske talsmann i Bergen, Hans Edvard Seim.

— Hadde vi mistet byrådet hvis vi hadde sagt nei? Ja, det står jo ikke i noe formelt vedtak, men hva som ble sagt på kammerset er jo lett å se for seg.

Hvis vi hadde slått hånden av KrF og Venstre i denne saken, ville de slått hånden av oss. Da ville det såkalte høyrebyrådet falt sammen, uttalte Seim i går på et møte der Åsane Høyre diskuterte bybanen.

Han peker på at bybanen hadde flertall i bystyret uavhengig av Høyre. Hvis de hadde stemt slik mange i partiet egentlig ville, hadde de da ikke oppnådd noe annet enn å miste byrådsmakten.

— Hele prosjektet er en enorm sprekk. Bybanen skulle egentlig koste 1 milliard, og nå ser vi en beregning på 1,64 milliarder. For én mil bybane. Noen kaller den Fanamilen, jeg kaller den Fanasnilen, sa Seim på møtet, men presiserer at dette kun er hans personlige meninger.

Også Roald Stigum-Olsen deltok aktivt i diskusjonen.

— Vi er tvunget inn i et system som jeg synes er ulykkelig å se på. Vi må tore å snakke om dette, og tore å utfordre vårt eget byråd. Jeg sier ikke at vi skal gå ut av byrådet, men vi må tore å vise våre egne standpunkt, sa han.

Deltakerne på møtet diskuterte også forslaget om å gjennomføre en folkeavstemning om bybanen.

— Dette forslaget er helt fjollete spør du meg. Denne avgjørelsen må politikerne ta ansvar for, sa lagsleder Dag Skansen.

— Ja, men det kunne fått oss ut av en knipe, mumlet Stigum-Olsen.