22-åringen er tiltalt for frihetsberøvelse og grov vold og trusler mot venninnen.

Han skal ha holdt venninnen fanget hjemme i sin bolig 2. og 3. desember i fjor, og ifølge tiltalen da ha risset inn «TED» på leggen hennes. Såret etter rissingen var så dypt at det måtte sys.

Venninnen til 22-åringen forklarte seg i Bergen tingrett i ettermiddag.

— Han sa han ville skrive autografen, slik at folk skulle se hvem som hadde gjort det, sa kvinnen. 22-åringten skal ifølge kvinnen også ha sagt at Ted Bundy var gjenfødt i ham.

— Jeg følte på meg at noe kom til å skje, sa kvinnen om minuttene før hun gikk inn i tiltaltes leilighet.

Kvinnen skal ha fortalt drosjesjåføren at han kanskje kunne lese i avisen dagen etterpå at hun var drept i leiligheten. Bakgrunnen for frykten var at hun tidligere på kvelden hadde sparket inn døren til tiltaltes hybel.

- Hun var aggressiv

— Det gjør meg ondt å se moren hennes i retten i dag. Men jeg er uskyldig, sa mannen da han forklarte seg tidligere i dag.

— Jeg har aldri slått henne, har aldri skallet henne, har aldri skjært henne med kniv. Det sverger jeg på, sa han.

22-åringen skal ha vært fascinert av drapsmannen Ted Bundy, og skal ha lånt en film om den karismatiske seriemorderen til venninnen.

— Vi bestemte oss for å se en film om Ted Bundy. Jeg hadde litt problemer og det var noe med selvtilliten til Bundy, han var karismatisk med andre folk rundt seg. Jeg blir svett og nervøs rundt andre folk, og ønsket meg noe av selvtilliten. Men det var forferdelig det han gjorde, forklarte 22-åringen i retten i dag.

— Politiet har blåst opp min interesse for Ted Bundy. Jeg vil heller kalle dette barnslig, sa 22-åringen.

Likevel fortalte han i retten at han har sett filmen om Ted Bundy svært mange ganger, gjerne sammen med en andre. Han har også en dvd-samling med filmer om en rekke andre seriemordere.

22-åringen har tidligere sagt at kvinnen selv kan ha risset inn «TED» i huden.

«Det fremstår som like sannsynlig at det er [kvinnens navn] selv som har påført seg skadene, som at det er siktede», het det da 22-åringens advokat påklagde varetektsfengslingen til Gulating lagmannsrett i januar.

- Agressiv - Hun ble veldig aggressiv fordi jeg ikke ville være kjæreste, men bare venner, forklarte han i retten i dag.

— Jeg har hatt et aggresjonsproblem i fylla. Mobbing og plaging har gjort at jeg er blitt ødelagt. Når jeg drikker, blir jeg sint

Seriemorderen Ted Bundy spredte frykt i USA på 1970-tallet. Den sjarmerende drapsmannen innrømmet å ha drept 28 kvinner, men eksperter anslår at han tok livet av et sted mellom 30 og 100 personer.