• Jeg ble frastjålet rundt 800.000 kroner på hotellet, skal lottomillionæren Jarle Gunnar Litlekalsøy ha sagt få dager før han døde.

Verken det lokale politiet, ansatte BT har snakket med ved hotellet hvor Jarle Gunnar Litlekalsøy bodde, eller den norske konsulen på Las Palmas har noensinne hørt et ord om den betydelige pengesummen.

På rommet etter dødsfall

Politikvinnen Christina Ramirez ved hovedpolitistasjonen i Arguineguin, husker dødsfallet til 52-åringen.

— Jeg var på hotellrommet til rettsmedisinerne kom. Det var da ikke snakk om penger i det hele tatt. Han hadde ikke anmeldt noe til oss, sier Ramirez.

Heller ikke ved hotellet har de BT snakker med hørt noe om pengesummen.

— Det er ganske vanlig med naturlige dødsfall på hotellet, men vi har aldri hørt om noen som har dødd og hvor det nylig har vært snakk om en stor pengesum som er meldt stjålet, sier Paco Perdomo, resepsjonist ved hotell Sunwing.

— En så stor sum, ville jeg husket dersom vi hadde blitt bedt om hjelp til med å anmelde en slik sak, sier Gry Rustad ved det norske konsulatet på Las Palmas.

Skulle kjøpe eiendom

Historien om hvordan Litlekalsøy skal ha blitt robbet ble fortalt på nettstedet iBergen i går.

— Han kom innom vårt kontor på Gran Canaria og ville se på eiendommer. Han fikk noen prospekter før han forsvant igjen, sier Erling Sørensen i Eiendomsmekler1 i Arguineguin til BT.

Sørensen husker ikke akkurat når han var der, men etter alt å dømme var det få dager før han døde av blodpropp.

- Vi trodde ikke på ham

Noen dager etter at Litlekalsøy fikk prospektene av Sørensen, kom han tilbake.

— Da sa han at han hadde blitt robbet for 700.000-800.000 kroner på hotellet. Vi trodde ikke på det, antok det var en unnskyldning fordi han ikke ville kjøpe eiendom likevel, sier Sørensen.

Eneste grunn til at Sørensen koblet mannen på kontoret sitt og lottomillionærmysteriet var at han så tv-programmet God morgen, Norge mandag.

— Da viste de forsiden til flere aviser. På en av dem var det bilde av ham og jeg kjente ham igjen. Senere på dagen traff jeg Henrik Færevåg (redaktør i iBergen. red.anm.) og fortalte ham historien, sier Sørensen.

Kjæresten hørte ingenting

Litlekalsøys kjæreste, som var med på turen til Gran Canaria, vil ikke snakke om saken nå.

— Men jeg hørte ikke noe om at han var blitt frastjålet penger, sier hun før forbindelsen blir brutt.

Sønnen til Jarle Gunnar synes informasjonen er interessant. Men han under seg litt over historien.

— Man skulle jo tro at han hadde gått til politiet og hotelledelsen dersom han hadde blitt frastjålet såpass mye penger, sier Kent Roger Litlekalsøy.

Litlekalsøy ble oppringt av en anonym tipser søndag, etter at den første artikkelen sto på trykk. Nå ber han henne ta kontakt igjen for utfyllende opplysninger.