SISTE: Redningsaksjon avblåst

Like etter klokken 21 fikk politiet melding fra noen som hadde sett det bli sendt SOS-signal med et lys fra Lyderhorn, fem kilometer fra Bergen sentrum.

Politiet rykket ut og observerte selv lyset på toppen.

— Det er ti minus der oppe og isete og glatt. Vi vil sjekke ut om det er noen der oppe, sa operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt da aksjonen startet.

Luftambulansen dro til toppen av det nesten 400 meter høye fjellet, og en hundepatrulje startet til fots klokken 22.10 fra Kjøkkelvik.

- Bitende kaldt

Luftambulansen fant ingen på fjellet, men hundepatruljen observerte to damer med en hund da de var på vei opp.

Politiet rykket ut med en patrulje for å møte de to da de kom ned. Damene med hodelykter kunne bekrefte at de hadde vært i området.

— De skal være i god behold. Vi har ikke grunn til å tro at det skal være noen andre der oppe, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt..

Ved 22.40-tiden ble aksjonen dermed avblåst.

- Blinkende, hvitt lys

Det var Preben Fligansvær (16) og kameraten Philip Celep (16) som meldte fra til politiet. De var på tur fra Vestkanten da de så et blinkende, hvitt lys fra toppen av Lyderhorn.

— Først trodde vi det var en stjerne, men så ble det skarpere og deretter svakere igjen, og sånn holdt det på, sier Fligansvær.

De ringte politiet og fortalte hva de så. Det setter operasjonsleder Kolltveit stor pris på.

— Det er helt riktig gjort, og vår patrulje kunne jo bekrefte at det faktisk var lys der oppe. Det var en veldig god reaksjon, sier Kolltveit.

Isete myrområde

Hovedredningssentralen på Sola ble også varslet om redningsaksjonen.

— Det blåser der oppe og er bitende kaldt. Når luftambulansen kommer opp dit ser vi om det har skjedd noe, så tar de en vurdering derfra, sa redningsleder Nils Ole Sunde.

Trude Sætre var ute og gikk tur med hunden sin ved 21-tiden mandag kveld.

— Da så jeg to lys der oppe, som bevegde seg rundt toppen før de forsvant over på by-siden, sier hun.

Lysene skal ikke ha signalisert noe mens hun så dem. Det er ikke uvanlig at hun ser lys ved toppen om kveldene.

— Jeg er vant til å gå der oppe selv, men i det siste har jeg ikke turt. Det er mye myr der oppe, og når det fryser på blir det veldig isete, sier hun.

VARSLET: (f. venstre) Philip Celep og Preben Fligansvær (begge 16) ringte politiet da de så et merkelig lys på toppen av Lyderhorn. - Vi er glad for at det gikk bra, sier kameratene.
PRIVAT