Fire personer er alvorlig skadd i trafikkulykker på Sotra den siste uken. I helgen mistet tre menn førerkortet i en kort fartskontroll.

Rystende

— Det er rystende at de ikke viser mer respekt for fartsgrensene. På tre kvarter natt til søndag tok vi tre menn som kjørte så fort at de mistet førerkortet. Til nå i år har vi tatt beslaglagt syv førerkort i fartskontroller, sier politibetjent Svein Storebø i Fjell og Sund lensmannskontor til bt.no.

Det var mellom klokken 04.14 og 04.54 natt til søndag politiet foretok en gjennomsnittsmåling på riksvei 561 ved Spjeld, i bakken før Spjeldtunnelen.

To taxier tatt

I 60-sonen ble de tre tatt i henholdsvis 93, 94 og 98 km/t. Grensen for å miste førerkortet er 86 km/t i 60-sonen. Den ene som mistet førerkortet kjørte drosje.

Alle de tre som mistet førerkortet var menn i alderen 27 til 35 år.

Den 27 år gamle sjåføren kjørte en taxi, han ble tatt i 94 km/t i 60-sonen.

Onsdag kveld ble en annen drosjesjåfør stoppet i 101 kilometer i timen i 60-sonen på den samme strekningen.

Yrkessjåfør uten førerkort

En annen yrkessjåfør ble tatt i en ordinær kontroll natt til søndag på riksvei 555 på Straume.

— Han foreviste oss førerkortet, men en rask sjekk viste at han kjørte uten gyldig førerkort. Førerkortet var inndratt tidligere på grunn av råkjøring, men mannen hadde unnlatt å levere det inn. Han blir nå anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. I tillegg får han plusset på seks måneder på inndragningstiden, sier Svein Storebø

— Mange som blir tatt er mest opptatt av når de kan få førerkort tilbake. Her gis ingen rabatter verken på farten eller annet. De har selvsagt mulig å søke om å få redusert inndragningstiden, men det holder ikke å skulle levere barna i barnehagen. Det må de tenke på før de råkjører. Spesielt ille er det når yrkessjåfører ikke tenker seg mer om, de risikerer arbeidet for å komme noen minutter før frem, mener Storebø.

Også UP aktive på Sotra

— Vi har vært veldig aktivt på Sotra den siste tiden på grunn av alle ulykkene. Jeg har tatt kontakt med politimesteren i Hordaland om trafikkulykkene på Sotra. Vi ønsker å analysere og sette inn tiltak for å hindre flere ulykker. Det er ikke bare snakk om stor trafikk på veiene, men det har også noe å gjøre med kjøreatferden der ute, sier distriktssjef for Utrykningspolitiet, Leon Nordanger, til bt.no.