Familien Myking i Formanns vei var akkurat ferdig med lunsjen og hadde gått inn i stuen, da de hørte det singlet i glass fra kjøkkenet.

— Jeg hørte et kjempesmell og løp inn. Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd, sier Grethe Myking.

På kjøkkenet lå det glass og snø strødd ut over gulvet, og en knust rute vitnet om at årsaken måtte ha kommet utenfra. Myking regnet med at det måtte ha sammenheng med brøytingen som pågikk utenfor vinduet, omtrent seks meter fra kjøkkenvinduet.

- Flaks at ingen var der

Hun forteller at hun tok kontakt med brøytemannskapene, men de skjønte heller ikke hva som hadde skjedd. Da snøen og glassbitene var ryddet vekk, kom trolig forklaringen for en dag.

— Vi fant en del av en kjetting som jeg mener må ha kommet fra brøytebilen, sier hun.

Grethe Myking regner med at biten må ha blitt revet løs fra kjettingen på brøytebilen, og blitt skutt som et prosjektil gjennom kjøkkenruten.

Nå ler hun bare av episoden, men hun er glad for at verken barna eller noen andre i familien var på kjøkkenet da det smalt.

— Det var bare flaks at ingen satt der inne. Det sprutet glass ut over hele kjøkkenet, sier hun.

Reparerte selv

Jobben med å skifte glass tok familien Myking selv, etter å ha forhørt seg litt med forsikringsselskapet.

— Det koster omtrent en femtilapp å ordne selv. Forsikringsselskapet har en egenandel på tre til fem tusen kroner, sier hun.

— Men Bergen kommune kan godt gi oss en påskjønnelse, vi har sikkert spart dem for et beløp i titusenkronersklassen, legger hun til.

Og kjettingbiten har familien Myking tenkt å ta vare på som en suvenir fra årets langvarige og snørike vinter.

— Den har vi liggende her som et lykkelig minne, sier hun.

KNUST: Kjettingbiten kom flygende gjennom denne vindusruten. Foto: Privat