Lørdag skulle Kalleklev ha deltatt i Bergen-Voss med lagkamerater fra Bergen Cykleklubb. Den konkurransen ble plutselig ikke så viktig etter at 45-åringen omkom som følge av skadene hun pådro seg under tirsdagens sykkeltrening. Ulykken skjedde i Os kommune, mellom Søfteland og Lysekloster.

«Dokkar ska' te Voss»

Formålet med samlingen i kirken var todelt. Syklistene som trente da ulykken skjedde, har behov for å vite hva som egentlig gikk galt. Flere har spurt i ettertid om det var noe annet de kunne ha gjort. Dessuten må de se fremover. Først til helgens ritt mellom Bergen og Voss, deretter Styrkeprøven Trondheim-Oslo.

— Jeg kan høre henne si: «Kjør på, gi honen! Dokkar ska’ te Voss.»Det sa Oddgeir Nygård, som organisator i sykkelklubben.

— Men vi kan late som om ingenting har skjedd. Vi må passe på oss selv, fortsatte han.

Ingen kamp mot klokken

Nygård var preget der han sto foran forsamlingen inne i kirken. Han tok flere ganger til tårene. Han var ikke alene om å gjøre det. Nær opp til 100 mennesker deltok i samlingen.

— Det var rørende å se så mange stille.

Han sa i kirken at det har vært stort behov for syklistene å finne en måte der de kan uttrykke sorgen på.

— Vi vil være preget når vi sykler. Derfor blir ikke helgens ritt en kamp mot klokken. Vi vil samles i en gruppe, sykle rolig til Voss og komme felles til mål. Syklistene vil bære sørgebånd, sa Nygård.

— Vi skal gjøre dette til noe positivt. Vi skal finne igjen gleden ved å sykle, la han til.

- Vis respekt

Hans Jørgen Morvik er leder i Bergen Cykleklubb. Han er også prest i Søreide kirke, og åpnet møtet slik:

— Det er en trist dag for sykkelmiljøet, det er en hard dag for familien og de nærmeste pårørende.

Han ba medlemmene snakke sammen om det som har skjedd. Morvik rådet dem til å prate med dem de fant det naturlig, og gjerne i mindre forsamlinger.

— Tenk på hverandre, tenk på Lindas familie, få en fin tur til Voss, vis respekt for Linda og ulykken hun ble utsatt for, sa Morvik.

Linda Kalleklev etterlater seg mann og flere barn.