Strippekjeden Dreams ble møtt med skepsis da de etablerte seg i Trondheim for åtte år siden, og ledelsen var forberedt på at det samme ville skje i Bergen. Men strippesjefen undervurderte det bergenske temperamentet.

— Jeg ble advart mot at feministgrupperingene i Bergen er mer taleføre enn i Trøndelag, noe bergensere generelt er. Jeg regnet også med at dette ville vekke oppsikt i media, meg jeg trodde det skulle gå over veldig fort. Jeg er overrasket over aktørene som nå kommer på banen, sier kjedesjef i strippekjeden Dreams, Atle Maaø.

Han viser blant annet til uttalelser fra lederen i Hordaland Hotell— og restaurantarbeiderforening, som ber stripperne organisere seg for å jobbe for klubbens nedleggelse.

— Det virker som om han tror at våre medarbeidere er der mot sin vilje, noe som er helt galt. Ingen vil vel melde seg inn i en forening som vil ta fra dem arbeidet.

— Jeg synes at aktører bør roe seg ned og slutte å synse og mene noe om en sak de ikke har peiling på.

Artikkelen fortsetter under videospilleren

— Bransjens beste etikk

Maaø er klar over at han driver et kontroversielt konsept, men tilbakeviser påstander om at klubben ødelegger restaurantbransjens rykte i Bergen.

— Fordi vi er kontroversielle må vi også ha bransjens høyeste etiske og moralske spilleregler. Jeg kan med hånden på hjertet si at vi er den mest ordentlige aktøren i utelivet i Trondheim, og vil bli det også i Bergen.

Han har respekt for kvinnebevegelsens ytringsfrihet, men understreker at han driver en lovlig virksomhet.

— Vi liker ikke å bli nevnt i samme åndedrag som prostitusjon, trafficking og annen forferdelig virksomhet, som vi selvsagt også jobber sterkt imot.

Han mener motstanderne av klubben bør rette blikket andre steder.

— Jeg synes alle feministene som roper og skriker om utbytting av kvinner heller skulle rette øynene litt lenger ned i byen, hvor åpen gateprostitusjon foregår, sier han.

- Vil le av dette om et år

Til tross for den massive motstanden, vurderer ikke Maaø å skrinlegge virksomheten.

— Slettes ikke, sier Maaøs og viser til en Facebook-gruppe som er opprettet til deres forsvar. Over 2500 personer har nå meldt seg inn i gruppen «De som synes at strippeklubb i Bergen er en bra ting».

— Om et år kommer vi til å le av dette alle sammen. I Trondheim er det ingen som løfter et øyenlokk når man snakker om Dreams.

Hva synes du om at Bergen har fått strippebar? Si din mening i feltet under! (Usaklige innlegg vil ikke bli publisert.)