Statsadvokatene i Hordaland har nå tatt ut tiltale mot den 42 år gamle kvinnen for trusler, frihetsberøvelse, skadeverk og vold med farlig redskap.

Bakgrunnen for tiltalen er at hun og den fornærmede bergensmannen i saken møttes i Bergen sentrum natt til søndag 27. april. De dro hjem til mannen, og ifølge tiltalen skal kvinnen ha låst mannen inne i hans egen leilighet og brukket nøkkelen i låsen slik at han ikke skulle kunne åpne den.

Det var BA som skrev om tiltalen først.

— Klippet opp veske

Ifølge den skal hun ha rispet mannen med kniv på ryggen, hode og mage, og på armene med saks. I tillegg skal hun ha slått ham og truet med å drepe ham, og nektet hamå forlate leiligheten.

Hun skal også ha laget skrapemerker med saks på dører og vegger i leiligheten til mannen, klippet opp en veske og kastet rundt på gjenstander.

Samme natt som forholdet skjedde, hadde 42-åringen inntatt hasj, ecstacy og GHB, ifølge tiltalen.

Mannen kom seg ut av sin leilighet søndag morgen og tilkalte politiet. Kvinnen ble pågrepet og satt i arrest. Hun ble siktet for frihetsberøvelse og vold mot mannen som inviterte henne hjem da de møttes i Bergen sentrum natt til søndag.

Dømt ni ganger tidligere

I slutten av april ble kvinnen fra Østlandet varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett. Hun er tidligere straffedømt ni ganger.

Ifølge rettens fengslingskjennelse har hun «rusproblemer og hennes adferd synes å være relatert til rusbruken, muligens en rusrelatert psykose.»

— Hun er bedre ivaretatt i varetekt enn om hun er ute. I fengsel vil hun kunne få helsetilbud. Vi kommer straks til å starte en prejudisiell vurdering av henne, sa Janne Ringset Heltne, politiadvokat i Hordaland politidistrikt, etter fengslingsmøtet i april.

Stein Erik Ottesen forsvarte kvinnen i rettsmøtet og ba om at hun ble løslatt ettersom hun nektet straffskyld for de alvorlige punktene i siktelsen. Det har ikke lyktes BT å få en kommentar til tiltaletn fra forsvareren. Saken er forhåndsberammet til 23. juni.