Det hevder vitnet Kjetil Ekeli, som observerte dramaet fra hotellterrassen på Norlandia hotell i Sogndal.

Like over klokken seks torsdag morgen ble en 18-årig kvinne og en 25-årig mann stukket ned ved hotellet.

— Jeg sto inne på soverommet mitt og var irritert på grunn av bråket. Da jeg skjønte det var noe mer, gikk jeg ut. Kvinnen satt utenfor og hadde hjelp rundt seg. Så får hun en telefon, og hun roper «Det er han!» Jeg oppfattet at det måtte være gjerningsmannen, sier hotellgjest Kjetil Ekeli til bt.no.

Politiet har ennå ikke bekreftet disse opplysningene, heller ikke hvilket forhold det har vært mellom kvinnen og den antatte gjerningsmannen.

— De har muligens kjent hverandre, men jeg har ikke klarhet i hvilke konstellasjoner det har vært mellom dem, sier Sogndal-lensmann Einar Christensen.

Den antatte gjerningsmannen har torsdag sittet i avhør. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Sogndal fredag formiddag. Mannen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

Alvorlig skadet

Den hardt skadde mannen er 25 år og er iransk asylsøker. Mannen ligger på Haukeland sykehus, som like før klokken 13.00 opplyste at mannens helsetilstand er alvorlig og ustabil.

I 16.30-tiden torsdag ble tilstanden til mannen oppdatert til alvorlig og stabil.

Den 18 år gamle kvinnen er innlagt på plastikk-kirurgisk avdeling ved Haukeland Universitetssykehus. Hun har fått lettere kuttskader og skulle opereres torsdag kveld.

Aldri sett så mye blod

— Jeg har aldri sett så mye blod i mitt liv. Hjelpemannskapene gjorde en hederlig innsats, sier Christensen.

— Jeg hørte et skrik klokken ti over seks. Da gikk jeg ut for å se hva som var galt, sier Alexander Kirketeig.

Han bor i leilighetskomplekset over Norlandia hotell i Sogndal. Ved inngangspartiet fant han en bevisstløs mann med flere stikkskader og en kvinne som var lettere skadet.

— Jeg løp opp for å hente telefonen min og ringte 113, forteller Kirketeig.

Etter kort tid kom ambulansen til stedet. Mannen som var hardest skadet, blødde mye, forteller Kirketeig.

— Det ble ikke liv i ham før de ga ham en injeksjon, sier Kirketeig.

Pågrepet

— Vi pågrep en mann cirka klokken 08.00, opplyser operasjonsleder Kjell Biesmans ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Mannen (23) ble pågrepet i sitt hjem i Kaupanger.

Politiet beskriver episoden ved Norlandia hotell i Sogndal i dag tidlig som en «svært alvorlig sak».

— Vi er snart ferdige med å undersøke åstedet. Nå går vi i gang med vitneavhør, sier lensmann Einar Christensen.

Han ønsket å avhøre kvinnen allerede i dag, men kvinnen ble sendt til Bergen for undersøkelse etter å ha fått et kutt i en sene i et håndledd.

Nattestøy

Den skadde kvinnen har familie i leilighetskomplekset. De andre involverte skal ha vært på besøk i en av leilighetene som har inngang på baksiden av hotellet.

Ifølge hotelldirektør Øystein Gården var sogndalsgatene preget av støy i natt.

Både den skadde kvinnen og mannen som nå er siktet, har Gården sett på hotellet tidligere. Det mannlige offeret har Gården ikke sett før.

— Det er en uheldig situasjon for våre gjester. Jeg har prøvd å forklare hva som har skjedd, og de har taklet det bra, sier Gården til bt.no.

Politiet fikk raskt identiteten til mannen de tror står bak knivstikkingen. Han skal høre til et kriminelt miljø i Sogndal-området.

Ifølge operasjonsleder Kjell Biesmans var politiet i dialog med mannen før han ble pågrepet.

EVA GROVEN, Asker og Bærums Budstikke
PRIVAT