– Vi vet at han har et eget uttrykk på det han gjør, sier Sæbø, og mener at Bjørn-Harald Myhre har klart å tilføre de korte videosnuttene noe nytt og spennende.

Norske bilder

TV 2 henter kunstnerne som bidrar til konseptet fra kunstutstillingen «Norske bilder», som er et samarbeid mellom Galleri Brandstrup, Dagens Næringsliv og TV 2.

– Utstillingen har vært arrangert hver høst siden 1988 i Rådhusgalleriet i Oslo, forteller Sæbø.

– Vi har deltatt siden 2001, og bruker dette som en anledning til å kunne vise litt kunst på TV i sommersesongen og samtidig skape oppmerksomhet rundt utstillingen.

Hvert år velger TV 2 ut ti av kunstnerne som deltar på utstillingen, som slik får en sjelden mulighet til å profilere seg gjennom korte vignetter ved inngangen og utgangen av reklamepausene.

Kunstrom

– Gjennom årene har vi hatt en fin miks av etablerte kunstnere og nye talenter, og det er etter hvert blitt litt «rift» om å få delta, sier Sæbø.

Tidligere har alle kunstnerne blitt plassert inn i samme type rom eller omgivelser, slik at serien har fått et helhetlig og lett gjenkjennelig uttrykk.

– Det som er nytt i år, er at alle vignettene er løst på forskjellige måter. Kunstnerne har bidratt med sine tanker eller inspirasjonskilder, og Bjørn-Harald har med dette som utgangspunkt utformet egne rom og miljøer tilpasset hver enkelt kunstner.

Mer informasjon: TV2 , Galleri Brandstrup og Rådhusets forvaltningstjeneste i Oslo

Besøk Åsane Tidende.

Les flere nyheter på våre lokalsider.

KUNSTPAUSER PÅ TV 2: ¿ Kunstnerne ser at dette er en god mulighet til å vise seg frem, sier Sindre Sæbø om årets profilering, der kunstnerne Wenche Gulbransen, Nicolay Aamodt, Vanessa Bowles, Anne Vistven, Atle Selnes Nielsen, Magne Rygh, Hanne Friis, Erik Snedsbøl, Heidi Marie Wien og Nils Olav Bøe har fått muligheten til å vise seg frem i korte vignetter. ALLE FOTO: BJØRN-HARALD MYHRE