— Det er helt åpenbart at endringer er nødvendig. Jeg kan ikke forskuttere behandlingen av denne saken i kontrollutvalget tirsdag. Men jeg regner med at dette går videre til bystyret.

Dale har ikke finlest rapporten, men sier hans førsteinntrykk er at kritikken er berettiget. Og at det må føre til at noen tar ansvar.

— Dette er rett og slett for dårlig. Her må en bare skjerpe seg. Det finnes alltids formildende omstendigheter som dårlig økonomi. Men vi kan ikke ha en situasjon der vi ikke sikrer verdiene vi har.

Kulturbyråd Henning Warloe har ikke lest rapporten, men sier han tar saken alvorlig.

— Verkene er verdt 1,5 milliarder kroner. Hva sier dette om kommunens håndtering av offentlige midler?

— Først vil jeg berolige bergenserne og si at de store verdiene er godt sikret og blir ikke lånt ut. Men dette er noe vi kommer til å ta opp med styret og administrasjonen i kunstmuseet.

Direktør Audun Eckhoff sier manglende ressurser er årsaken til at de ikke har oversikt. Det er ikke Warloe enig i.

— De har ikke lånt ut i hytt og vær. Og de kunne ha bedt oss om hjelp. Her i rådhuset kunne jeg selv brukt et par timer og gått fra kontor til kontor og fotografert bildene. Det er mulig å be om hjelp.

Det er ikke bare i Bergen det har vært vanskelig å holde oversikt over kunsten. I år 2000 meldte TV 2 at nær 1800 av Oslo kommunes kunstverk var forsvunnet.

Seks årsverk ble satt på saken, for å komme til følgende konklusjon: Kunsten var gitt bort, stjålet, vanskjøttet og rotet bort.