Larsen forteller at hun kjøpte Martini-flaskene om bord på MS «Fjord Norway» da hun og ektemannen Egil Larsen reiste med båten fra Bergen til Hanstholm i april.

— 1. august holdt vi gullbryllup på Landås, og vi serverte martinien som velkomstdrink. De to første flaskene var helt ok. Men mannen som først smakte på innholdet fra den tredje flasken holdt på å forgå, forteller Laila Larsen til BT.

Det var helt andre prosentverdier på flasken enn de 14,9 man kunne forvente av en Martini.

Målt til 100 prosent

— Vi målte innholdet til å være 100 prosent, sier Larsen.

Flasken ble levert tilbake til Fjord Line.

— Vi var redd det kunne være metanol, sier hun.

Mannen har i alle fall beholdt synet etter at han smakte på det sterke innholdet i Martini-flasken.

Nå irriterer ekteparet seg over at de ikke har fått noe svar på saken fra Fjord Line, til tross for gjentatte henvendelser.

Informasjonsdirektør i Fjord Line, Atle Kvamme, sier historien er uforståelig. Han tror spriten må ha kommet på flasken etter at den var åpnet.

— Vi vil jo ikke trekke kundens troverdighet i tvil. Men flasken ble nyttet i festlig sammenheng. Det kan være andre feilkilder enn hos oss. Vi henter flaskene rett fra lageret og opp i butikken, sier han.

- Umulig

— Flasken var åpen da den kom fra kunden til oss. Dette må være noe som er kommet på etter at flasken var åpnet, mener Kvamme.

Informasjonsdirektøren forteller at Fjord Line kjøper inn produktene fra et selskap som heter Inflight.

— Vi har spurt importøren vi får varene fra, om det kan være en feilproduksjon. Svaret vi får er at det er umulig, sier Kvamme.

Fjord Line har sendt inn koden på flasken for å få svar på om den er kjøpt hos dem. De har ikke fått svar ennå. Kvamme sier det er grunnen til at ekteparet i Fyllingsdalen ikke har fått tilbakemelding.

Ifølge Kvamme har Fjord Line aldri tidligere hatt en slik sak.