• Skolen vår er veldig moderne, rektor er veldig snill og vi har kantine...

LAILA BORGE

14 år gamle Monica K. Gustavsen har problemer med å komme på noe negativt om skolen sin.Med 39 poeng fra foreldrene og 40 fra elevene, er Breimyra skole på Flaktveit i Åsane en av trivselsundersøkelsens vinnere. Den rene ungdomsskolen får nesten bare skryt, til tross for at det totalt sett var de eldste elevene som var mest kritiske.

— Rektoren på skolen er moderne og finner på mye gøy. Han er ikke så gammeldags som rektorer bruker å være. Jeg tror det har en del å si for hvordan skolen er blitt, sier Monica.

Får tagge i skurene

Etter gjentatte forespørsler klarer Monica å komme på et par ting som kunne vært forbedret på Breimyra skole.

— Gymnastikksalen er liten. Og vi har liten uteplass. Vi kunne godt hatt litt mer å gjøre på ute, for eksempel burde det vært en benk der. Nå har vi bare en trapp og noen steiner til å sitte på, forklarer hun. I neste åndedrag kommer 14-åringen på noe positivt igjen.

— Vi har fått lov til å tagge i to skur på skoleplassen. Det er ganske moderne, syns hun.

- Alltid rent

Monica viser oss stolt rundt på skolen sammen med klassekameratene Jeanett Sjøstrand Hansen, Bengt Kjenes og Stein Egil Frydenberg. De syns alle at den tre år gamle skolen er veldig moderne og fin innvendig.

— Toalettene er veldig bra, og det er alltid rent på hele skolen, sier Jeanett når hun viser oss jentedoen. Vaskedamene får mye skryt.

Turen går videre forbi kantinen, der elevene blant annet kan kjøpe baguetter, iste og milkshake for en billig penge, innom et mediatek der de kan surfe på Internett, og videre til musikkrommet.

— Vi har veldig mye bra utstyr på skolen, og musikkrommet er det beste, syns Monica.

Det er en tydelig god tone mellom elevene og klasseforstanderen i 9a, Ingvild Øverli.

— Elevene trives rett og slett på skolen. Det er også et godt miljø blant lærerne, og mellom lærerne og elevene, sier Øverli.

TRIVES: Monica K. Gustavsen og resten av klasse 9a på Breimyra skole er fornøyde med skolen sin. - Vi har et godt miljø på skolen, enes elevene om.
FOTO: HELGE SUNDE