Fredag formiddag sendte Meteorologisk institutt ut obs-varsel for Hordaland og Sogn og Fjordane.

I morgen, lørdag, blir det sørlig liten storm på kysten, og sterk vind, snø og snøfokk vil gi vanskelige kjøreforhold i fjellet.

Lavtrykk i kø

Statsmeteorolog Martin Granerød forteller at tre lavtrykk står i kø i Nord-Atlanteren og vil bevege seg østover mot Sør-Norge i løpet av helgen.

— I dag ser ut til å være den beste dagen å kjøre hjem fra vinterferie. Spesielt hvis man skal krysse fjelloverganger, sier han.

Fredag er det ventet sørvestlig bris, fra i formiddag frisk bris nord for Stavanger. Fra i ettermiddag regnbyger, og snøbyger over 300-500 meter. I formiddag kan vi også få gløtt av sol.

Vanskelige kjøreforhold

— I løpet av lørdagen vil vinden komme opp i sørlig sterk kuling, og det vil være snø og snøfokk i fjellet, noe som betyr vanskelige kjøreforhold, sier Granerød.

Det vil også være kraftig vind på langs kysten og i bergensområdet.

Snøskredfaren for Sogn og Fjordane og Hordaland er satt til faregrad 3, og regnes som betydelig.

— Slik prognosene våre ser ut er det beste å reise hjem fredag hvis man har mulighet. Det blir uansett ikke vær til å være ute i på fjellet. Hold deg i nærheten av hytten eller bilen, sier meteorologen.

Kan bli kolonnekjøring

Statens vegvesen er enig i meteorologens anbefaling.

— Skal du over fjelloverganger er vår klare anbefaling å kjøre i dag, sier trafikkoperatør Ronny Sleire.

Slår værprognosene til er det fare for at fjellovergangene blir stengt, eller at det blir kolonnekjøring.

— Kolonnekjøring er krevende, og ikke noe behagelig med hele familien i bilen. De som har mulighet burde reise hjem i dag, sier Sleire.

I tillegg varsler NSB forsinkelser. Strekningen mellom Haugastøl og Nesbyen er stengt for togtrafikk på grunn av feil med sporet. NSB har satt inn busser på strekningen.